RTX 4050 laptopta Spider-Man 2 50 FPS'e düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11
RAM
16
SSD veya HDD modeli
WD
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
Ryzen 5 7640HS
Spider-Man 2 oyununda rahatlıkla 100+FPS görürken oyun ilerlemesinden kısa süre sonra FPS 50 ve altına düşüyor ve oyundan çıkıp girene kadar da düzelmiyor. Güncel hotfix kurulu. FPS düşme problemi yeni güncellemelerle düzeldi diyorlar düzelmemiş gibi sanki. Yüksek ve akıcı FPS ile oynarken kısa süre sonra düşük FPS ile oynaması oyun denemeyini bozuyor. Sürücülerimde güncel. Isı problemi yok onu baştan belirteyim ekran kartı 60 derecelerde, işlemim 70 derecelerde oynuyorum. VRAM bu soruna sebep veriyorda olabilir fakat bunun çözümü var mı? Bilgisayarın kendi ayarlarınıda bir oyun için kurcalayıp da bozmak istemiyorum bir tek bu oyunda bu problemi yaşıyorum.

NVIDIA App'ten bataryboost kapattım. Sorunu bir nebze olarak düzeltti. Bayağı bir süre oynadım, sorunum tam düzeldi diyecektim ki yine benzer sorunu yaşadım.

DLSS Frame Generation bir süre sonra etkisiz kalıyor. FSR Frame Generation geçince FPS yükseliyor fakat tekrar DLSS Frame Generation geçince FPS'e etki etmiyor. Oyundan girip çıkınca düzeliyor, bir süre sonra yeniden DLSS Frame Generation ayarlarda açık olduğu halde FPS'e etki etmiyor.

Son düzenleme:
Msi afterburner' dan ekran kartının watt ve frekans değerlerini fps normalken ve fps düşmüşken yazar mısınız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı