RTX 4050 Mafia Definitive Edition 1 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Lofty Han

Decapat
Yer
Kayseri Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Dil Öğrencisi
RAM
32
Ekran kartı
RTX 4050
Anakart
ABRA A5 V20.3
İşlemci
Intel i7-13700H
Sağlıklı günler öncelikle. Neredeyse tüm oyunları Ultra ayarda açabilen bir bilgisayar sistemine sahip olmama rağmen, Mafia Definitive Edition oyunu 15 dk da filan açılıyor ve 1 FPS alabiliyorum. Kaç defa oynamayı denedim. Sinematiği bile geçemedim. Acaba ekran kartımdaki video belleğinden kaynaklı bir sorun mu? Mesela Forza Horizon 5 girdiğimde video belleği hatası diyor ama herhangi bir kasma sorunuyla vs karşılaşmıyorum. Bilgisayarımdaki yüklü tüm oyunları ultrada sorunsuz bir şekilde oynarken Mafia oyunu açılmıyor. Eğer video belleğiyle ilgili bir sorun olsaydı diğerlerinde niye böyle bir sorun ile karşılaşmıyorum.

PC'deki yüklü oyunlar:

Forza Horizon 5
Red Dead Redemption 2
Days Gone.
Dying Light.
Kena bridge of spirits.
Valorant.
Stardew Valley.
Gas station Simulator.
Mafia Definitive Edition.
AC Origins.
Marvel Avengers.
Unpacking.

Bilgisayar sistemim:

CPU: 13th gen Intel(R) Core(tm) i7-13700H, 2400 MHz, 14 çekirdek, 20 mantıksal işlemci.
GPU: RTX 4050 6 GB.
RAM: 32,00 GB.
SSD: 1 TB.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-19 120729.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-19 120729.png
    701 KB · Görüntüleme: 97
Harici ekran kartı ile oynadığınızdan emin misiniz?

Harici ekran kartıyla oynamıyor diyelim diğer tüm sistemlerde de harici ekran kartıyla oynamıyor o zaman değil mi diğer oyunları oynuyormuş ve sorun yokmuş çünkü 😀 Oyundan oyuna göre harici veya RTX 4050'yi kullanma ihtimali ne kadar fazla?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici ekran kartıyla oynamıyor diyelim diğer tüm sistemlerde de harici ekran kartıyla oynamıyor o zaman değil mi diğer oyunları oynuyormuş ve sorun yokmuş çünkü 😀 oyundan oyuna göre harici veya rtx 4050'yi kullanma ihtimali ne kadar fazla?
Çoğu oyunda grafikler menüsünde eğer birden fazla grafik birimi algılandıysa seçim yapması istenir. Örnek olarak:
hitman3_23.PNG

Arkadaşın haberi olmadan APU seçilmiş olabilir. Bu yüzden kontrol etmesini istedim.

Harici ekran kartı ile oynadığınızdan emin misiniz?
Evet eminim

6 GB VRAM nasıl her oyunu Ultra açmaya yetsin? 1080P'de 8GB Vram'in ömrünün 2-3 yıl olduğunu söylüyoruz nasıl 6 GB her oyunu Ultra açsın? Git FPS testlerini izle yahu.
Yani istersen her yüklü oyunuma girip ultrada oynadığımın ss ini atabilirim. Hepsi ultrada ve ardı ardına ondan girip ona çıkıyorum fakat hiçbirinde böyle bir sorunla karşılaşmadım

RX 590 ile 1 fps alıyorum. Görünen o ki pekte yaygın bir sorun değil bizimkisi... Çözemezsem mecbur iade edeceğim.

RX 590 ile 1 FPS alıyorum. Görünen o ki pek de yaygın bir sorun değil bizimkisi... Çözemezsem mecbur iade edeceğim.

Birçok farklı ayar denedim tek çözüm tam ekranda oynamamak böylelikle yeteri kadar FPS alınabiliyor. Yeteri kadar diyorum çünkü oyunun optimizasyonu zayıf, RDR2'den daha düşük FPS alıyorum Full ayarlarda...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı