RTX 4050 ömrü ne kadardır?

SkullCrusher64

Hectopat
Daha fazla  
Yeni laptop aldım içinde 8 GB RAM var 32 GB daha takacağım ve 40GB olacak sorum şu içinde RTX 4050 var 40GB RAM fazla mı olur kaç sene gider acaba?

8 + 32 çok saçma bir ikili olur düz 32 + 32 yapın ya da 16 + 16 yapın. Diğer soruna gelecek olursak 4050 için bir tahmin yürütmek zor ama 5 yıl gider DLSS 3 ile.

Hocam 16 GB yeter 4050'nin ömrü 4-5 sene en fazla. Yani kullanımınıza bağlı tabii. Düşük ayarlarda da oyun oynarım diyorsanız daha uzun süre götürür ama 40GB RAM aşırı fazla. 32 bile fazla bence.

Çok güçlü bir kart değil 6GB VRAM de biraz az kalıyor artık ama yüksek ayarlar değil de DLSS+düşük ayarlarda baya bir götürür genel oyunlarda ama ciddi GPU gücü ve VRAM isteyen AAA oyunlarda problem çıkarabilir 1-2 seneye. Bunları geçtim özellikle ram kullanan uygulamalarla işin yoksa 16 GB de yeter illa yukseltecem dersen 16+16 yapmak daha mantıklı eldeki 8i de satma durumu olur.

Yeni laptop aldım içinde 8 GB RAM var 32 GB daha takacağım ve 40GB olacak sorum şu içinde RTX 4050 var 40GB RAM fazla mı olur kaç sene gider acaba?
Hocam 8 GB Ram yanına 32 GB Ram almak nedir saçmalamayın 😀 satın 8 GB olanı 16x2 yapın keyfinize bakın. 32 bile fazla o laptop için 16 yeterli yani. İleriye dönüklük için 32 almak mantıklı olabilir tabii.

Ultra ayarlar için şimdi bile yeterli sayılmaz ama ayar farketmeksizin 4 sene boyunca yeni çıkan oyunları oynayabilirsiniz.

8+32 neden saçma oluyor acaba sorun falan mı çıkarıyor?
Çıkarmaz ama saçma. Zaten 16 GB RAM yetiyor oyunlar için. En fazla 32'ye çıkmanız mantıklı olur o bilgisayara ama o da ileride. :D

4050 ayar düşürerek sizi bir 4 sene DLSS ve fg ile rahat götürür yeni çıkan AAA oyunlarda. 40 GB RAM fazla evet, 8 GB daha takmanın yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı