Çözüldü RTX 4050 sistem orijinal Minecraft'ta shader açınca 20-30 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet_Emir

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
1,2 hafta önce Minecraft premium aldım ve daha önce legacy Launcher da kullandığım shaderı kurdum ama legacy de minimum 80 FPS alırken orijinal Minecraft ta 20,30 FPS alıyorum. Shader kurmadan 140 FPS civarı alıyorum shader kurunca 20-30 FPS. Görüş mesafesi falan düşürdüm birkaç ayar yaptım ama değişen bir şey olmadı. Ne yapabilirim?

Kullandığım shader: Sildurs vibrant Extreme-vl
Sürüm: 1.19.3

Ekran kart: RTX 4050 140W (laptop)
İşlemci: i512500H.

Çözüm
Başka Launcher kullanmak istemiyorum. Zaten halihazırda legacy Launcher'dan orijinale geçtim ve o kadar para vermişken crack kullanmak istemiyorum. Java'yı silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim şimdi.

Crack kullanıyorsunuz sanmıştım. Oyununuz orijinal ise dediklerimi boş verin. Java'yı silip tekrar yükleyin ve adımları tekrarlayın. Galiba popüler t ile ilişkili malum Launcher'i kullanmışsınız ve Java buradan kalma.

Malum launcheri kullanmamışsanız da kurduğunuz launcher javayı kurmuş çünkü java default konumunda değil. Elinle de .t/launcher klasörüne kurmayacağın için de crackten kalma olduğu sonucuna varıyoruz.
Arkadaşlar sonunda sorunu çözdüm. En son kafam attı bütün Minecraft'la ilgili şeyleri sildim. Crack ve orijinali. Sonra Java'nın da her şeyini sildim. En baştan orijinal Minecraft indirdim. Temiz kurulum yaptım yani. Tahminimce Java legacyden olduğu için Java'yı ekran kartına almama rağmen pre Minecraft'ta işe yaramıyordu. Şu an 1.21 sürümündemin 200 FPS alıyorum arada 300'e çıkıyor. 1.12. 2 de 600 FPS gördüm. Yani sonuç önce de cracklı inidirdiyseniz Java'yı oradan kurduğunuz için Java'yı performansa almak işe yaramaz. Bütün Minecraft'ı silin temiz kurulum yapın.

Bu arada yardım eden herkese teşekkür ederim özellikle @elroNNd a teşekkür ederim. Gerçekten sorunu çözmek için bayağı yardım etti.

Herkese iyi günler.

Arkadaşlar sonunda sorunu çözdüm. En son kafam attı bütün Minecraft'la ilgili şeyleri sildim. Crack ve orijinali. Sonra Java'nın da her şeyini sildim. En baştan orijinal Minecraft indirdim. Temiz kurulum yaptım yani. Tahminimce Java legacyden olduğu için Java'yı ekran kartına almama rağmen pre Minecraft'ta işe yaramıyordu. Şu an 1.21 sürümündemin 200 FPS alıyorum arada 300'e çıkıyor. 1.12. 2 de 600 FPS gördüm. Yani sonuç önce de cracklı inidirdiyseniz Java'yı oradan kurduğunuz için Java'yı performansa almak işe yaramaz. Bütün Minecraft'ı silin temiz kurulum yapın.

Bu arada yardım eden herkese teşekkür ederim özellikle @elroNNd a teşekkür ederim. Gerçekten sorunu çözmek için bayağı yardım etti.

Herkese iyi günler.

Sorunununuzun çözüldüğüne sevindim! T ile başlayan malum Launcher ve türevlerini kullanmak gerçekten sorunlu. Bir aralar virüs tartışması çıkmıştı fakat sırf Launcher'in kötülüğü ve her şeyi orijinal kaynakları yerine kendi kaynaklarından kafasına göre kurması, bugları bile kullanmamak için yeterli sebepler. Ayrıca virüs dedikleri şey de telemetri toplaması fakat crackli bir Launcher'in telemetri toplaması ne kadar doğru? Hem de telemetri toplamayan açık kaynak alternatifler varken.

Kısacası malum Launcher ve türevlerini (legacy de dahil) kullanıyorsanız ve benzer problem yaşıyorsanız diyeceğim tek şey, silin. Java'sını da, kendisini de. Ya orijinal alın ya da düzgün bir alternatif Launcher kullanın. GitHub'da onlarca belki yüzlerce açık kaynak Launcher var.

Sorunununuzun çözüldüğüne sevindim! T ile başlayan malum Launcher ve türevlerini kullanmak gerçekten sorunlu. Bir aralar virüs tartışması çıkmıştı fakat sırf Launcher'in kötülüğü ve her şeyi orijinal kaynakları yerine kendi kaynaklarından kafasına göre kurması, bugları bile kullanmamak için yeterli sebepler. Ayrıca virüs dedikleri şey de telemetri toplaması fakat crackli bir Launcher'in telemetri toplaması ne kadar doğru? Hem de telemetri toplamayan açık kaynak alternatifler varken.

Kısacası malum Launcher ve türevlerini (legacy de dahil) kullanıyorsanız ve benzer problem yaşıyorsanız diyeceğim tek şey, silin. Java'sını da, kendisini de. Ya orijinal alın ya da düzgün bir alternatif Launcher kullanın. GitHub'da onlarca belki yüzlerce açık kaynak Launcher var.

Katılıyorum zaten bende o yüzden indirimliyken orijinal Launcher aldım. Şu an orijinali kullanıyorum bir sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı