Çözüldü RTX 4050 sistem orijinal Minecraft'ta shader açınca 20-30 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet_Emir

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
1,2 hafta önce Minecraft premium aldım ve daha önce legacy Launcher da kullandığım shaderı kurdum ama legacy de minimum 80 FPS alırken orijinal Minecraft ta 20,30 FPS alıyorum. Shader kurmadan 140 FPS civarı alıyorum shader kurunca 20-30 FPS. Görüş mesafesi falan düşürdüm birkaç ayar yaptım ama değişen bir şey olmadı. Ne yapabilirim?

Kullandığım shader: Sildurs vibrant Extreme-vl
Sürüm: 1.19.3

Ekran kart: RTX 4050 140W (laptop)
İşlemci: i512500H.

Çözüm
Başka Launcher kullanmak istemiyorum. Zaten halihazırda legacy Launcher'dan orijinale geçtim ve o kadar para vermişken crack kullanmak istemiyorum. Java'yı silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim şimdi.

Crack kullanıyorsunuz sanmıştım. Oyununuz orijinal ise dediklerimi boş verin. Java'yı silip tekrar yükleyin ve adımları tekrarlayın. Galiba popüler t ile ilişkili malum Launcher'i kullanmışsınız ve Java buradan kalma.

Malum launcheri kullanmamışsanız da kurduğunuz launcher javayı kurmuş çünkü java default konumunda değil. Elinle de .t/launcher klasörüne kurmayacağın için de crackten kalma olduğu sonucuna varıyoruz.
Oyuna tekrar girdiğimde shader açıyorum ve karşıma siyah ekran geliyor her şey simsiyah ve sahderı kapatınca da FPS düştü 60,70 FPS almaya başladım. Kafayı yemek üzereyim şu an. Legacy demin 80 shadersızmin 140 FPS alıyordum. Bunda neden böyle bir sıkıntı oldu.
Ekran görüntüsü almıştım ama şu an bulamadım. İsterseniz tekrar çekerim.

OptiFine kullanmayın. Attğım rehberden sodium ve alternatiflerini kurun. OptiFine ilkel bir mod özellikle shader konusunda berbat.

OptiFine'sız da iyi FPS vermesi gerekmez mi? RTX 4050 140W ekran kartı var bu kadar düşük FPS vermesi normal mi?

Cevabı çok basit. İşlemcinin ekran kartını kullanıyor:).

Aynı durum bende de oldu. H işlemcim var ve işlemcinin ekran kartını kullanıyor 90 100FPS veriyordu hocam. Onu normal ekran kartına çevirmen lazım. Ekran kartınız rahat 200FPS üstü verir zaten normal.

Birkaç saat sonra eve gelince bunu deneyeip sonuçları atarım.

Peki nasıl ekran kartına çevirebilirim?

OptiFine kurdum.

Shadersız FPS de mi az? Nasıl düzeltebilirim bunu?

YouTube'da olması lazım hocam. İşlem sonucu FPS değerlerinizi atabilir misiniz? Merak ettim ne kadar fark ediyor diye.

Oyuna tekrar girdiğimde shader açıyorum ve karşıma siyah ekran geliyor her şey simsiyah ve sahderı kapatınca da FPS düştü 60,70 FPS almaya başladım. Kafayı yemek üzereyim şu an. Legacy demin 80 shadersızmin 140 FPS alıyordum. Bunda neden böyle bir sıkıntı oldu.
Ekran görüntüsü almıştım ama şu an bulamadım. İsterseniz tekrar çekerim.

OptiFine'sız da iyi FPS vermesi gerekmez mi? RTX 4050 140W ekran kartı var bu kadar düşük FPS vermesi normal mi?

Birkaç saat sonra eve gelince bunu deneyeip sonuçları atarım.

Benim arkadaşım da RTX 4050 laptopu var ve OptiFine ile 600 FPS'yi aştı diyebilirim. OptiFine olmadan ise 250 300 FPS aldığını söylüyordu. RTX 4050 Minecraft için fazlasıyla yeter. Sorunu düzeltin hocam çözülecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Küçük kardeşimiz güzel anlatmış hocam dediklerini yapın. Sonra laptopu yeniden başlatmanız şart ve farkı görün. Dediğim gibiyse eğer işlemci ekran kartını kullanıyorsa kesinlikle düzelecektir.

Son düzenleme:
Aslında evet pek normal değil gibi duruyor. Gerçekten işlemciyi kullanıyorsa GPU'ya geçirip deneyin. Ama yine de benim attığım rehberdeki modları kurun. Optifine çok eski ve kullanmanız için hiçbir sebep yok.

Aslında evet pek normal değil gibi duruyor. Gerçekten işlemciyi kullanıyorsa GPU'ya geçirip deneyin. Ama yine de benim attığım rehberdeki modları kurun. OptiFine çok eski ve kullanmanız için hiçbir sebep yok.

Evet baktım ve gerçekten de işlemcinin GPU sunu kullanıyormuş ama sorun şu ki hiçbir türlü ekran kartına gücü veremedim. Videodaki gibi yaptım. NVIDIA Denetim Masası'ndan ayar yaptım ama hala işlemcinin GPU sunu kullanıyor. Ne yapabilirim?

YouTube'da olması lazım hocam. İşlem sonucu FPS değerlerinizi atabilir misiniz? Merak ettim ne kadar fark ediyor diye.

Benim arkadaşım da RTX 4050 laptopu var ve OptiFine ile 600 FPS'yi aştı diyebilirim. OptiFine olmadan ise 250 300 FPS aldığını söylüyordu. RTX 4050 Minecraft için fazlasıyla yeter. Sorunu düzeltin hocam çözülecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Küçük kardeşimiz güzel anlatmış hocam dediklerini yapın. Sonra laptopu yeniden başlatmanız şart ve farkı görün. Dediğim gibiyse eğer işlemci ekran kartını kullanıyorsa kesinlikle düzelecektir.

Dediklerinizi yaptım ama düzelmedi sabah tekrar deneyim sonucu yazarım.

Arkadaşlar attığınız videodaki şeyleri yaptım ama sonuç hala negatif. Oyuna girdiğimde işlemcinin GPU sunu kullanıyor bir türlü çözemedim.

1720524937764.png

1720524855372.png

Acaba sorun open JDK'nin legacy de olması mı? Onu nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum.

OptiFine değiştirmeme gerek yok çünkü zaten ekran kartını kullanabilirsem FPS sıkıntısı olmayacak.

Son düzenleme:
Evet baktım ve gerçekten de işlemcinin GPU sunu kullanıyormuş ama sorun şu ki hiçbir türlü ekran kartına gücü veremedim. Videodaki gibi yaptım. NVIDIA Denetim Masası'ndan ayar yaptım ama hala işlemcinin GPU sunu kullanıyor. Ne yapabilirim?

Dediklerinizi yaptım ama düzelmedi sabah tekrar deneyim sonucu yazarım.

Arkadaşlar attığınız videodaki şeyleri yaptım ama sonuç hala negatif. Oyuna girdiğimde işlemcinin GPU sunu kullanıyor bir türlü çözemedim.

Eki Görüntüle 2246748

Eki Görüntüle 2246747

Acaba sorun open JDK'nin legacy de olması mı? Onu nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum.

OptiFine değiştirmeme gerek yok çünkü zaten ekran kartını kullanabilirsem FPS sıkıntısı olmayacak.

Malum Launcher'i kullanıyorsunuz kullanmayın. Silin ve başka alternatifine geçin. SK diyeyim anlayın siz. Mevcut Java'yı silin ve Oracle'ın sitesinden orijinal Java'yı kurun.

Malum Launcher'i kullanıyorsunuz kullanmayın. Silin ve başka alternatifine geçin. SK diyeyim anlayın siz. Mevcut Java'yı silin ve Oracle'ın sitesinden orijinal Java'yı kurun.

Başka Launcher kullanmak istemiyorum. Zaten halihazırda legacy Launcher'dan orijinale geçtim ve o kadar para vermişken crack kullanmak istemiyorum. Java'yı silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim şimdi.

Crack kullanıyorsunuz sanmıştım. Oyununuz orijinal ise dediklerimi boş verin. Java'yı silip tekrar yükleyin ve adımları tekrarlayın. Galiba popüler t ile ilişkili malum Launcher'i kullanmışsınız ve Java buradan kalma.

Malum launcheri kullanmamışsanız da kurduğunuz launcher javayı kurmuş çünkü java default konumunda değil. Elinle de .t/launcher klasörüne kurmayacağın için de crackten kalma olduğu sonucuna varıyoruz.

Çözüm

Malum Launcher'i kullanmamışsanız da kurduğunuz Launcher Java'yı kurmuş çünkü Java default konumunda değil. Elinle de .t/launcher klasörüne kurmayacağın için de crackten kalma olduğu sonucuna varıyoruz.

Yani crack olanı tamamen silip temiz şekilde orj Minecraft'tan mı Java indirmem gerekiyor. Önceden legacy oynuyordum sonra orijinal aldım ve legacy silmedim. Sorun buradan mı kaynaklanıyor.

Yani crack olanı tamamen silip temiz şekilde orj Minecraft'tan mı Java indirmem gerekiyor. Önceden legacy oynuyordum sonra orijinal aldım ve legacy silmedim. Sorun buradan mı kaynaklanıyor.

Aslında Minecraft Launcher'i dışarıdan Java değil de kendi Java'sını görüyor sanırım. Yine de orijinal Java kurup deneseniz daha iyi olur gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı