RTX 4050 sistemde düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 11

Nealf

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
Ryzen 5 7535HS
Herkese iyi sosyaller. LoL oynarken FPS'imin sistemime göre çok düşük olduğunu fark ettim ve Afterburner ile sistemi test ettim. LoL oynarken:

GPU:
Kullanımı; %30-40
Gücü; 10-20W

CPU:
Kullanımı; %25-30
Gücü; 30-35W

Seviyelerinde çıktı. Laptop, Acer Nitro 16 AN16-41 r9m3. ekran kartının Max güç değeri 140W. sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Laptopunuzun 2 ekran kartı vardır muhtemelen. Harici ekran kartı yerine 4050 yi nasıl kullanacağınıza YouTube'dan bakıp yapın.

Laptopunuzun 2 ekran kartı vardır muhtemelen. Harici ekran kartı yerine 4050 yi nasıl kullanacağınıza YouTube'dan bakıp yapın.
Zaten şuan RTX 4050 kullanılıyor.

Kaç fps?

Oyun başı 250-300 5-10 dk sonra 100-120

Ekran kartında kısıtlama olabileceğini düşündüm nereden bakabilirim?

Eğer başka bir oyunda %100 kullanımı görebiliyorsan sorun yoktur. Zaten LoL CPU ağırlıklı bir oyun olduğu için CPU kullanacaktır. CPU kullanımını da %100 olarak göremezsin. İşlemcinin ne kadar L3 önbelleği varsa o kadarını kullanabilir. Yine de 120 FPS az geldi. Oyunun başında 300 FPS'den başlayıp zamanla mı 120 FPS'e düşüyor?

LoL dışında Minecraft testi yaptım. Değerler çok az daha yüksek çıktı ama ekran kartının yine %50'yi geçtiğini görmedim. RDR2 indiriyorum bir de onda test yapacağım. Ve dediğin gibi 300'den başlayıp zamanla düşüyor.

Bu örnekte 4060 ekran kartının sadece %20 kullanımı var fakat 350 FPS.

İşlemci 7600 gibi güçlü sayılabilecek bir işlemci olduğu için 350 FPS olabilir. Senin işlemcinin vermesi gereken FPS değerini tam olarak bilmiyorum. Ama 250 - 300 arası bir FPS alabiliyor olan lazım. Laptop olduğu için işlemcinin sıcaklığı aşırı fazla artıyor olabilir. İşlemci sıcaklığına bakabilir misin?

Minecraft'ta da aynı şekilde shader gibi grafikleri arttıran modlar kurmadığın sürece %50'nin altında olacaktır.

İşlemci sıcaklığı 80-85 arasında geziyordu.

Az önce de yazmıştım da ekran kartı kısıtlaması gibi bir şey söz konusu olabilir mi varsa nasıl anlayabilirim ve nereden düzeltebilirim?

İşlemci sıcaklığı 80-85 arasında geziyordu.

Az önce de yazmıştım da ekran kartı kısıtlaması gibi bir şey söz konusu olabilir mi varsa nasıl anlayabilirim ve nereden düzeltebilirim?

Eğer RDR2 oynarken de düşük kullanım varsa olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…