Çözüldü RTX 4050 Windows 11 sistemde GPU kullanımı düzensiz olarak %3'ten %50'ye fırlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Perçiner

Hectopat
Laptopumu harici monitör ile kullanıyorum. Bugün ilk defa böyle bir şey yaşadım. Normalde surfing yaparken GPU kullanımı %5-%10'u geçmez, aralarda seyreder ama şimdi %3'ten %50'ye fırlıyor, geri düşüyor, %70'e fırlıyor, düşüyor. Aşırı dengesiz. Sıcaklıklarda bir değişim yok, sabit 35 derecede çalışıyor ama kullanım çok dengesiz.

1761551196327.png

Çözüm
1761554455870.png

1761554468299.png

NVIDIA uygulamasından Super Resolution'u kapatınca sorunum düzeldi. Ekran kartı kullanımı eskisi gibi stabil hale geldi. Sorunu yaşayan arkadaşlar deneyebilir.
Laptopumu harici monitör ile kullanıyorum. Bugün ilk defa böyle bir şey yaşadım. Normalde surfing yaparken GPU kullanımı %5-%10'u geçmez, aralarda seyreder ama şimdi %3'ten %50'ye fırlıyor, geri düşüyor, %70'e fırlıyor, düşüyor. Aşırı dengesiz. Sıcaklıklarda bir değişim yok, sabit 35 derecede çalışıyor ama kullanım çok dengesiz.

Eki Görüntüle 2594259

Ekranda hareketli duvar kâğıdı mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masası → 3D Ayarlarının Yönetimi → Güç Yönetimi Modu → Uyarlanabilir
bu ayarı uygulayıp bir deneyelim. Bide 2. monitör 60Hz'den yüksekte çalışıyorsa örneğin 144HZ gibi bunu 60Hz sabitleyip tekrar bir kontrol yapın.

Chrome / Edge → Ayarlar → Sistem → “Mümkün olduğunda donanım hızlandırmayı kullan” → Kapat.

Bu ayarı da deneyin. Belki çözüm olabilir. Şuan aklıma gelenler sadece bunlar.

NVIDIA Denetim Masası → 3D ayarlarının yönetimi → güç yönetimi modu → uyarlanabilir
Bu ayarı uygulayıp bir deneyelim. Bir de 2. monitör 60Hz'den yüksekte çalışıyorsa örneğin 144Hz gibi bunu 60Hz sabitleyip tekrar bir kontrol yapın.

Chrome / Edge → ayarlar → sistem → “mümkün olduğunda donanım hızlandırmayı kullan” → kapat.

Bu ayarıda deneyin. Belki çözüm olabilir. Şu an aklıma gelenler sadece bunlar.

2. monitörüm 60Hz de çalışıyor bu ayarlarda bir çözüm yaratmadı. Birden oldu bu olay. 2 gün önce PC'yi açtığımda böyle bir sorun yoktu. Bugün açtım böyle bir sorun var çok garip.

Bazen bu tarz saçma sorunlar olabiliyor. En son ekran kartı driverınızı temiz kurulum ile tekrar yüklemeyi deneyin. Benim çözüm önerilerim bu kadar maalesef.

1761554455870.png

1761554468299.png

NVIDIA uygulamasından Super Resolution'u kapatınca sorunum düzeldi. Ekran kartı kullanımı eskisi gibi stabil hale geldi. Sorunu yaşayan arkadaşlar deneyebilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı