RTX 4060 8 GB hazır sistem alınır mı?

Kart normal işlemcilere göre 2X güç tüketiyor, 7500F gibi bir şey ile rahatça çözülebilir.

Intel'in sitesinde Ryzen 3000 serisinden itibaren kartın sorunsuz çalışabileceği yazıyor fakat bu yalan.
7500F ile de kolay kolay çözülmüyor.
Örneğin:

Ryzen 7600 ile 7500F neredeyse aynı güçteler ve Ryzen7 9800x3D ile arasındaki FPS farkına bak. 4060 da ise FPS'ler hemen hemen aynı. Yani bu kartı alan birisi 7500F bile taksa kartın gücünden tam olarak faydalanamayacak. Ayrıca AVG FPS'lere bakıp gayet iyi değerler deyip geçmeyin eğer son nesil işlemcilerden birini takmazsanız oyun içinde FPS çok dalgalanıyor. Bir yerde 120 alıyorsun bir yerde 60-70 bir yerde 30-40. yani AVG frametime yazılan testlere aldanıpta bu karta iyi demek akıl işi değil. 7500F ile kullananlar kartım gayet iyi çalışıyor diyebilirler fakat RTX 4060'ın 8 GB'lık versiyonuyla bile aynı değerleri alamıyorsun ki Spider-Man Remastered B580'in en iyi çalıştığı oyunlardan biri. İş God of War Stalker 2 indiana jones gibi oyunlara geldiği zaman kart çok daha kötü performans veriyor. Ayrıca B580 DirectX12 için tasarlanmış bir kart. Eğer bu arkadaş Batman oynayacaksa Metro 2033 oynayacaksa Days Gone god of war 2018 gibi DirectX11 veya daha alt sürümle çalışan oyunları oynamaya kalkarsa 4060'a göre rezalet FPS'ler alacak. Lütfen şu kartı deneyimlemeden yorum atmayın. 5600 ile Ryzen 7 arasında 2 katı FPS farkı var bu sorun hala çözülmüş değil Intel'de umursamıyor. Tavsiyem arkadaş bu kartı almasın.

Hocam ya 5060 Ti 16 GB'ya da RX 9060 XT 16 GB almaya mecbursun bu bütçelerde 5060 Ti 30k bütçeye bulmak zor olabilir ama 9060XT'yi rahatlıkla bulabilirsin diye düşünüyorum çıktığında.

Bütçemi zorlarsam 45k ya kadar çıkartırım oda aile desteği ile böğle bir sistem var sizin de dediğiniz gibi 5060 16gvram var iyi ise Haziran'ın 15'inden sonra almayı düşünüyorum şu an 45k ya zor ulaşır para yani beklemek zorundayım güzel ise bu sistemi sepette beklerim.

Hocam DDR5 güzel sistem ayrıca işlemciye takılı soğutucu ile de beraber geliyor RAM'lerde 6000 MHz isteğe bağlı RAM'leri 32 GB'a yükseltebilirsiniz ama çok da gerek yok 16 GB ile arasında sizi uçurup kaçıracak bir FPS farkı olmaz bütçeniz el verirse onu yapabilirsiniz. Bence güzel sistem. Ne çok pahalı ne de çok iyi F/P yani ortasında isterseniz alın.

Çok pahalı hocam şu an 5070 sistemler 45K'ya geliyor. Bu sistem bütçesinde 7800XT'ler var ama bütçeyi bu kadar yükseltmezseniz 5060 Ti 16 GB sistemler 35K'ya düşüyor ya o zaman alın ya da RX 9060 XT'yi bekleyip 30k veya daha altına sistemi çözebilirsiniz.

RX kullanmayı önermeyen tanıdıklarım var NVIDIA al diyorlar da.

Hocam inanın DLSS 5-10 FPS dışında göz boyamaktan başka bir şey değil. Frame Generation adlı özellik FPS 60'a yakın değilse bile GeForce NOW ile oyun oynatıyormuş gibi hissettiriyor. Elektrik tüketimini önemsemiyorsanız 7700 XT 4060'dan çok daha iyi bir seçim. CUDA ile işiniz yoksa 7700 XT bile çok daha iyi olur. AMD FSR 4'ü 7000 serisi kartlara portlamaya çalışıyor.

Hocam inanın DLSS 5-10 FPS dışında göz boyamaktan başka bir şey değil. Frame Generation adlı özellik FPS 60'a yakın değilse bile GeForce NOW ile oyun oynatıyormuş gibi hissettiriyor.

Aslında 5060 Ti 16 GB ile piyasadaki hemen hemen her oyunu 1440p de yüksek ayarlarda 60 FPS üstü rahat oynar. Ray Tracing açında elbette düşebilir fakat Frame Generation'u 4X yerine 1 veya 2 Xe alırsa 60FPS'te herhangi bir gecikme yaşamadan oynar ama 4Xe alırsa dediğiniz gibi gecikme yaşayabilir. Ben yine de NVIDIA alması taraftarıyım. Yeni çıkan oyunlar genelde NVIDIA kartlarda daha iyi çalışıyor.

5060 Ti alırsa farklı olabilir daha güçlü fakat 4060 alınmasını önermiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…