RTX 4060 alınır mı?

yusufwsm

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen5 5500 / Rx 6600 / DDR4 16Gb Ram / 512Gb M2
Meslek
Öğrenci
Baktığım bir sitede hazır sistem olarak 20bin TL olarak satılmakta. Kart MSI'ın OC versiyonu. Aynı fiyat bandında RX 6700 XT 12 GB bulunuyor. RX 6700 XT'nin daha kaliteli olduğunun farkındayım fakat NVIDIA çok daha kaliteli geliyor. Yazılım olarak AMD'nin 2 gömlek üstü olduğu için onu almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Baktığım bir sitede hazır sistem olarak 20bin TL olarak satılmakta. Kart MSI'ın OC versiyonu. Aynı fiyat bandında RX 6700 XT 12 GB bulunuyor. RX 6700 XT'nin daha kaliteli olduğunun farkındayım fakat NVIDIA çok daha kaliteli geliyor. Yazılım olarak AMD'nin 2 gömlek üstü olduğu için onu almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Oyun performansı olarak RX 6700XT %20 civarı daha fazla FPS veriyor ayrıca 2K için de ideal kart render yayın ve DLSS performansı olarak ise 4060 daha iyi 1080p için.

4060 Al

Aktif olarak 4060 kullanıyorum kesinlikle 4060 almanızı öneririm. DLSS olsun RTX olsun teknoloji
bakımından AMD'den daha iyi.

RTX 4060 alsanız dahi RTX açtığınız zaman kart maalesef ölüyor tabii ki DLSS ve FG işi kurtarıyor ancak 60-70fps´ler veriyor oyunlarda. Tabii ki burada 6700XT daha iyi demiyor kas anlamında iyi bile olsa RTX teknolojisi maalesef çöp ve dengelemek için FSR olsa bile çoğu oyunda FSR yok. Bu yüzden RTX 4060 derim.

Oyun performansı olarak RX 6700XT %20 civarı daha fazla FPS veriyor ayrıca 2K için de ideal kart render yayın ve DLSS performansı olarak ise 4060 daha iyi 1080p için.

Zaten alacağım monitorde Full HD 2K ya da 4K da pek gözüm yok. İleride yükseltme yapacağım zaman NVIDIA kartın daha rahat satılacağını düşünüyorum.

RTX 4060 alsanız dahi RTX açtığınız zaman kart maalesef ölüyor tabii ki DLSS ve fg işi kurtarıyor ancak 60-70fps´ler veriyor oyunlarda. Tabii ki burada 6700XT daha iyi demiyor kas anlamında iyi bile olsa RTX teknolojisi maalesef çöp ve dengelemek için FSR olsa bile çoğu oyunda FSR yok. Bu yüzden RTX 4060 derim.

Zaten devasa FPS'lere sadece rekabetci oyunlarda ihtiyac duyarım onun dışında hikayeli oyunlarda RTX ve DLSS3 le birlikte akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Bu yüzden RTX4060 bana da biraz daha iyi geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı