RTX 4060 alınır mı?

Bak bu güzeldi hocam ama adamın bütçesi olsa bile oynadığı oyunlar belli ne RTX5060 ne de RX9000 alması mantıklı hem adamın bütçeside az galiba 2. el kartlar güvenilir bir yerden alınınca çok iyi ancak ben yine de 0 RTX 4060'ya da onun muadili bir RX öneririm.

Bana laf etmeden bir baksaydınız keşke hocam. Ben burada boşa konuşmuyorum ki. RX 7800 XT ile 5060 Ti testlerine bir bakın. Sadece oyun oynayacaksanız AMD almayıp ne yapacaksınız.

Testleri umursamıyorum genel de hangi tarafı seçmek isterlerse o tarafı güçlü gösterirler.

Hocam 70k lık bütçe olacak ama fazla yükseğe gitmek görgüsüzlük olur. Oynayacağım oyunlar belli zaten fazla yükseğe gitmeye gerek yok bence.

Testleri umursamıyorum genel de hangi tarafı seçmek isterlerse o tarafı güçlü gösterirler.

Kardeşim sen en iyisi RTX 4060 RTX 4060 Ti gibi güzel bir kart ya da onun muadili RXlere bak ama benim tavsiyem RTX 4060 alman oynadığın oyunlar çok zorlamaz 2-3 saat oynuyorsan zaten pcni de uzun süre kullanırsın ne 50'yi bekle ne de pahalı kart al.

Hocam 70klık bütçe olacak ama fazla yükseğe gitmek görgüsüzlük olur. Oynayacağım oyunlar belli zaten fazla yükseğe gitmeye gerek yok bence.

70k bütçeye 9070XT sistem dizersin hocam 9070XT hem kas gücü hem de FSR çok daha iyi. Muadili olan NVIDIA da alınabilir tabii ancak NVIDIA 50 serisi kas gücü olarak kötü, onu bilerek alın.

Hocam 70klık bütçe olacak ama fazla yükseğe gitmek görgüsüzlük olur. Oynayacağım oyunlar belli zaten fazla yükseğe gitmeye gerek yok bence.

PC mi toplayacaksın 70k bütçeye? Pek anlamadım eğer toplama yapacaksan o bütçe olmaz önerim hazır kasalara bakmak olur.

70k bütçeye 9070XT sistem dizersin hocam 9070XT hem kas gücü hem de FSR çok daha iyi. Muadili olan NVIDIA da alınabilir tabii ancak NVIDIA 50 serisi kas gücü olarak kötü, onu bilerek alın.

NVIDIA kas gücünden gitmiyor AI ve DLSS üzerinden gidiyor.

Sıfır alınacaksa ise eski nesilde olsa RX 6750XT gördüm:

İyi bir FPS farkı var, birde 12GB. Tabi 2.el olarak çok daha ucuza geliyor normalde:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VRAM konusu tartışmaya biraz açık bir konu, ekran kartı VRAM'inin tamamı kullanıldığı ve yetmediği senaryoda sistem belleğinde boş alan var ise ekran kartı bellek paylaşımı ile buradan da bir miktar bellek kullanır. Ancak buradan gelen paylaşımlı bellek dahili ekran kartı belleğine kıyasla performansa daha az katkı sağlar. Ek olarak Forza Horizon 5 gibi bazı oyunlar paylaşımlı belleğe rağmen ekran kartının dahili belleği dolduğu zaman düşük VRAM uyarısı verip droplanma sorununu ortaya çıkartıyor. Pek çok kişi 8 GB VRAM'in 1080p oyunculuk için yeterli olduğunu belirtse de şahsi fikrim CoD MW2 Remastered gibi oyunlar bile 8 GB'ın artık sınırda bir boyut olduğu sinyallerini veriyordu. Özellikle bizim gibi donanımın pahalı olduğu ve alınan kartın uzun yıllar kullanılmak istenildiği ülkelerde ben şahsen 8 GB ekran kartlarını uzun vadeli görmüyorum ki elimde hem RX 5700XT hem de RTX 4060M var ve 8 GB'ın eksikliğini yer yer hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…