RTX 4060 ekran kartı fazla ısınıyor

freezerxtm

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Rainbow Six: Siege, The Forest, Steam PUBG gibi oyunlarda ekran kartım çok ısınıyor derece olarak 76-80 arası oluyor. Fan hızını Afterburner'den otoya aldım yine de 75 80 derecelerde fan hızı sesi duyuluyor ve bu saydığım oyunların grafik ayarları kıssamda yine ekran kartı sıcaklığı 75'ten aşağı inmiyor. Bu durumu nasıl önleyebilirim ekran kartı için bir ayar mı var, yoksa macunları mı kurumuştur yoksa başka bir şey mi? Bilgisayarı 2023 Kasım'da aldım sistemim; RTX 4060 8 GB ekran kartı / Ryzen 5 600 işlemci / B450M-A anakart / sistemde ek soğutucu vs. yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı macunu o kadar kısa sürede kurumaz (7/24 yükte değilse), kasanın hava akışından kaynaklı olabilir.

Ekran kartı macunu o kadar kısa sürede kurumaz (7/24 yükte değilse), kasanın hava akışından kaynaklı olabilir.
hocam tıpa tıp aynı sistemde arkadaşımda da var onun sistem benim sıcaklığa göre 10-15 derece daha düşükte çalılışıyor ayarlarda aynı oyunlardakı hemen hemen. başka bir ayarmı yapılıyor yük ayarı vs acaba ?

hocam tıpa tıp aynı sistemde arkadaşımda da var onun sistem benim sıcaklığa göre 10-15 derece daha düşükte çalılışıyor ayarlarda aynı oyunlardakı hemen hemen. başka bir ayarmı yapılıyor yük ayarı vs acaba ?
Ekran kartı voltaj değeri, toplam çekilen güç değeri, ortam sıcaklığı gibi etkenler de aynı mı?

Bütün ayarları karşılaştırın o zaman. Güç planı, Denetim Masası ayarları, BIOS voltaj ayarları vs.

Ekran kartı voltaj değeri, toplam çekilen güç değeri, ortam sıcaklığı gibi etkenler de aynı mı?
hocam ondan çok anlamıyorum ama fotoğraf atacak olursak
Ekran görüntüsü 2024-06-24 001726.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı