İyi sosyaller, sistemi yeni dizdim konuma bakabilirsiniz;
Merhaba arkadaşlar. Aşağıda bıraktığım sistemi (ekran görüntüsü) almayı düşünüyorum, hangi ekran kartı INNO ve Palit'in X2 ve Dual seçenekleri mevcut, hangi anakart B450 vs B550, bütçem 20 21k aralığında, ekleyip çıkarmam gereken bir şey var ise veya buna benzer daha kullanışlı sistem varsa link...
Sistem bugün elime geçti FurMark ve Prime 95 testi yapayım dedim fakat ekran kartımın 78 derecelere çıktığını gördüm, 78'e çıkınca otomatik kullanım düşürüyor FurMark testinde bu da ani FPS düşüşlerine droplara sebep oluyor. Sistem bugün elime geçti acaba ekran kartında bir sorun mu var yoksa bu normal mi bana hiç normal gelmedi, test sonuçlarına bakıp yorum yapabilirseniz sevinirim. Aşağıya bırakıyorum;
Eki Görüntüle 1862081
Prime 95 de arkada çalışıyor, Prime 95'i kapatınca FurMark stabil bir şekilde drop girmeden 77 78 derece arası çalışıyor.
Eki Görüntüle 1862082
Aklıma takılan soru CPU ve GPU zorlayan bir oyunda FPS düşmesi mu yiyeceğim yoksa Prime 95 aşırı sistemi yorduğundan mı drop yiyorum ve sistem otomatikman kendini korumaya alıp FPS düşüşü yaratıyor. Bu arada şunu da ekleyeyim AIDA 64 de stabilite testi yaptığımda işlemci kayıp vermeden 59 60 derece arası çalışıyor.
Eki Görüntüle 1862091
Burada ise işlemciyi de ekliyorum ve GPU alanında kırılmalar meydana geliyor bu normal bir şey mi anormal bir durum söz konusu mu acaba? Şunu da ekleyeyim GPU 78 79 derece ve fan kullanımı %80 civarına çıkıyor. Görüşlerinizi bekliyorum.