Çözüldü RTX 4060 görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yucel23

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni ekran kartı aldım ve sorunsuz bir şekilde değişimini gerçekleştirdim.
Bir önce kullandığım kart GTX 1060.

Sorunlar:
  • Görüntü yok.
  • Mouse, klavye çalışmıyor.

Denediğim yollar:
  • Başka monitör, HDMI.
  • RAM'in sökülüp takılması ve tek RAM şeklinde denenmesi.
  • BIOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekleme.
  • Eski kartı takıp görüntü almaya çalışma.
Not: Tek RAM şeklinde denediğim zaman klavye ve mouse elektrik alıyor fakat görüntü hala yok.

Sistem:
  • B450 Pro Gaming anakart
  • RTX 4060 ekran kartı ( 1060 )
  • 650W PSU
  • R5 5600X işlemci
  • 16 GB (8x2) HyperX RAM

Destekleriniz için şimdi teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani ilginç bir durum, sürücülerle alakalı bir durum olsa bile BIOS ekranının gelmesi lazım, ekran kartı değiştirdiğinizde en fazla RAM'lere temas edersiniz sök tak yapınca düzelir, ters bir şey var ama anlayamadım, sistemin içinin görüntüsünü atar mısınız, belki gözden kaçan bir şey vardır.

İşten dolayı şu an onu yapamıyorum, akşam saatlerinde atmış olurum. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar. Öncelikle sorunum çözüldü. Yardımcı olmaya çalışan ve yorum atan herkese teşekkür ederim.
Başlıca denediklerimi tekrardan yazayım ileride başkalarına faydası dokunsun.

• Başka monitör, HDMI.
  • Ekran kartını takmadan onboard ile görüntü almaya çalışma.
Tek RAM ile mouse ve klavyeye güç getirmeyi başarmıştım o yoldan ilerleyip RAM uçlarını silgi yardımı ile silip tek tek denedim. İlk denememde görüntü aldım. Ekran kartı takılıydı. Daha sonra bilgisayarı normal bir şekilde açıp 2 RAM ile denedim ve başarılı bir şekilde açıldı. DDU ile eski ekran kartımın tüm dosylarını temizleyip yeni kartımın dosylarını manuel olarak yükledim.
Bu sorunun silgi ile mi yoksa ekran kartının iyi oturtamadığımdan kaynaklı mı bilemiyorum ama her zaman için ikinci bir kontrol şartmış.

Not: Bu aşamalarda işlemci ile ilgili herhangi bir şey yapmadım. Dokunmadım desem yeridir.
Yani ilginç bir durum, sürücülerle alakalı bir durum olsa bile BIOS ekranının gelmesi lazım, ekran kartı değiştirdiğinizde en fazla RAM'lere temas edersiniz sök tak yapınca düzelir, ters bir şey var ama anlayamadım, sistemin içinin görüntüsünü atar mısınız, belki gözden kaçan bir şey vardır.

İşten dolayı şu an onu yapamıyorum, akşam saatlerinde atmış olurum. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar. Öncelikle sorunum çözüldü. Yardımcı olmaya çalışan ve yorum atan herkese teşekkür ederim.
Başlıca denediklerimi tekrardan yazayım ileride başkalarına faydası dokunsun.

• Başka monitör, HDMI.
  • Ekran kartını takmadan onboard ile görüntü almaya çalışma.
Tek RAM ile mouse ve klavyeye güç getirmeyi başarmıştım o yoldan ilerleyip RAM uçlarını silgi yardımı ile silip tek tek denedim. İlk denememde görüntü aldım. Ekran kartı takılıydı. Daha sonra bilgisayarı normal bir şekilde açıp 2 RAM ile denedim ve başarılı bir şekilde açıldı. DDU ile eski ekran kartımın tüm dosylarını temizleyip yeni kartımın dosylarını manuel olarak yükledim.
Bu sorunun silgi ile mi yoksa ekran kartının iyi oturtamadığımdan kaynaklı mı bilemiyorum ama her zaman için ikinci bir kontrol şartmış.

Not: Bu aşamalarda işlemci ile ilgili herhangi bir şey yapmadım. Dokunmadım desem yeridir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı