RTX 4060 için 8 bin TL'ye işlemci ve anakart önerisi

Nevexia

Hectopat
Daha fazla  
RTX 4060 ekran kartım var fakat işlemcim yetersiz kalıyor, sizce işlemci olarak ne tercih edebilirim?
Sadece işlemci için 8000 lira gibi bir fiyat düşünüyorum, anakart için de 4000 gibi bir fiyat.
Tercihen AMD fakat Intel önerilerine de hayır demem,
Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
12.000 TL sadece işlemci ve anakart için fazla gibi. DDR4 platformdaysanız 7.nesil vesaire öneremeyiz.

Ryzen 5 5600 ve ortalama bir anakart sizi her türlü idare eder diye düşünüyorum.

Elindeki mevcut RAM'leri kullanmaya devam edecek misin? Eğer kullanmaya devam edeceksen mevcut RAM'ler DDR4 mü yoksa DDR5 mi?

Düzenleme: Ona göre tavsiyelerde bulunmamız gerekiyor. O yüzden mevcut RAM'leri değiştirmeyeceksen DDR4 mü DDR5 mi olduğunu belirtmen gerekiyor.

5500 5600 veya i5 12 tercih edebilirsiniz anakart hakkında bilgim yok

DDR5 geçmeyi düşünüyorum, şu an elimdeki RAM'leri kullanmaya devam etmeyeceğim.

12.000 TL sadece işlemci ve anakart için fazla gibi. DDR4 platformdaysanız 7.nesil vesaire öneremeyiz.

Ryzen 5 5600 ve ortalama bir anakart sizi her türlü idare eder diye düşünüyorum.
Hocam son zamanlardaki fiyat değişikliklerinden haberim yok o yüzden öyle bir fiyat söyledim,fakat bilgisayar ve bileşenlerinde düşüş var gibi duruyor o yüzden bilemiyorum

Ramler 2 tane: Amazon.com.tr

Anakart B365 MHC,eski bir anakart artık.
Hocam mesajı yanıtlamadan yazdığınız için bildirim gelmedi unutmuşum ben

DDR5 geçmeyi düşünüyorsanız R5 7500F, anakart için ise

önerebilirim. B650 Gaming Plus + R5 7500F Tam 12K TL gibi fiyata geliyor. RAM'leri de satıp DDR5 geçeceksiniz zaten güzel olur.

Teşekkürler hocam bende unutmuşum
DDR5'e geçmek sizce mantıklı olur mu? Bide İntel mi daha iyi olur AMD mi hocam son sorularım olsun buda.
Teşekkürler tekrardan!

Teşekkürler hocam bende unutmuşum
DDR5'e geçmek sizce mantıklı olur mu? Bide İntel mi daha iyi olur AMD mi hocam son sorularım olsun buda.
Teşekkürler tekrardan!
Rica ederim hocam görevimiz bu. Ben olsam AMD kanadını seçerdim soket olarak uzun süreli kullanacağız muhtemelen. AM5'e daha çok işlemci geleceğini düşünüyorum ve uzun süre sadece işlemci değişerek idare edebilirsiniz. Ek olaraktan sorununuzu çözmekte yararım olduysa verdiğim cevabı raporlayıp "Çözüm" olarak işaretlerseniz çok sevinirim. DDR5 yeni sayılabilir bir teknoloji ve geçme imkanınız varsa geçmenizi de tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…