RTX 4060 için işlemci önerisi

Sorun yaşamadıysanız güzel. Zaten çoğu oyunda besliyormuş kartı.

Bende de i3 13100F RTX 4060 8 GB Dual white ekran kartı var 16 GB RAM var bir de, bende de darboğaz oluyor GTA 5 cogu alanlarda 45 FPS oluyor GTA 4'te bazen drop giriyor hatta bazen masaüstü bile droplanıyor yükü ekran kartına nasıl bindircez?

Bende de i3 13100F RTX 4060 8 GB Dual white ekran kartı var 16 GB RAM var bir de, bende de darboğaz oluyor GTA 5 cogu alanlarda 45 FPS oluyor GTA 4'te bazen drop giriyor hatta bazen masaüstü bile droplanıyor yükü ekran kartına nasıl bindircez?
YouTube'dan kart ve işlemcinin testlerine baktığımda çoğu AAA oyunda beslediğini gördüm. GTA 5'de de keza %100'e yakın kullanımı görüyor.

Sorun yazılımsal (Driver vesaire) olabilir. (Çok çok büyük ihtimal.) Ben driverları falan silip manüel yüklediğimde düzelmişti. Drop konusunu hiç yaşamadım bu sistemde. Önceki bilgisayarımda genelde çok ısındığında yiyordum.

YouTube'dan kart ve işlemcinin testlerine baktığımda çoğu AAA oyunda beslediğini gördüm. GTA 5'te de keza %100'e yakın kullanımı görüyor.

Sorun yazılımsal (driver vesaire) olabilir. (çok çok büyük ihtimal.) Ben driverları falan silip manüel yüklediğimde düzelmişti. Drop konusunu hiç yaşamadım bu sistemde. Önceki bilgisayarımda genelde çok ısındığında yiyordum.

Nasıl yapabilirim yardımcı olur musun?

Nasıl yapabilirim yardımcı olur musun?

Abi şu konuda anlatılmış. Sonrası basit zaten Nvidia'nın sitesinden 4060'ın driverlarını indir. Nvidia App kur sonrasında geldikçe günceller.

Haa, güç yönetiminden yüksek performansa alma kısmını zaten yapmışsındır onları söylememe gerek yok.

Benim sorun böyle çözülmüştü ama seninki farklı da olabilir bunu da belirteyim.

Abi şu konuda anlatılmış. Sonrası basit zaten NVIDIA'nın sitesinden 4060'ın driverlarını indir. NVIDIA App kur sonrasında geldikçe günceller.

Haa, güç yönetiminden yüksek performansa alma kısmını zaten yapmışsındır onları söylememe gerek yok.

Benim sorun böyle çözülmüştü ama seninki farklı da olabilir bunu da belirteyim.

Teşekkür ederim.

MSI Afterburner kullanıyorsan FPS sayacı ve GPU sıcaklık gibi göstergeleri kapat. Çünkü %1 ve %0.1 FPS'yi çok düşürüyor. Ayrıca NVIDIA App ayarlarından filtreleme ayarını kapat %15 civarı performans düşürüyor. Hâlâ fixlenmedi. Son sürümde otomatik kapalı geliyor ama sen yine de kontrol et.

MSI Afterburner kullanıyorsan FPS sayacı ve GPU sıcaklık gibi göstergeleri kapat. Çünkü %1 ve %0.1 FPS'yi çok düşürüyor. Ayrıca NVIDIA App ayarlarından filtreleme ayarını kapat %15 civarı performans düşürüyor. Hâlâ fixlenmedi. Son sürümde otomatik kapalı geliyor ama sen yine de kontrol et.

Game stream ve yeni eklenen uygulamaları ve oyunları optimize et diye seçenek var sürüm:
3.28.0.417 GeForce Experience, GeForce Game Ready sürücüsü ise sürüm: 566.36

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı