RTX 4060 ile R5-5500 darboğaz yapar mı?

Haklı olsanızda maalesef yine de 5500 ile 4060 normal darboğazın minimum olduğu sistemlere göre az da olsa yine de darboğaz yapar çünkü minik bir kısıtlama söz konusu burada.

%5 %7 gibi değerler dert edilecek değerler değil.
Her sistemde darboğaz vardır, biz sadece minimum darboğazı konuşuyoruz.

Tartışmaya bile değmez gerçekten attığım makaleyi detaylı oku lütfen. GPU kullanımın %'si darboğazın kesinliğini %100 doğru olareak belirlemez.

Genel kullanımda %4, 2 darboğaz. CPU yoğun görevlerde %9 darboğaz. Ekran kartı yoğum görevlerde darboğaz yoktur. %5'in altı çok önemsenmez derler ancak ben bunu kafada %10 diyorum çok da önemli değil besler ama gelecek vadetmez bir süre sonra değişmen gerekir.
1080 çözünürlük de kullanırsan darboğazı kesin yaşarsın kaçısın yok benim vermiş olduğum değerler 2560 × 1440.

Tartışmaya bile değmez gerçekten attığım makaleyi detaylı oku lütfen. GPU kullanımın %'si darboğazın kesinliğini %100 doğru olareak belirlemez.

Kesinliğini belirlemez, ama tahmin edebilecek kadar belirler, %10'a kadar sıkıntı yaratmıyor,
Siz tek bir siteyi referans alıyorsunuz, ben birçok konuyu alıyorum.

Ayrıca siz niye bana 5500 ve 5600 arasındaki farkı atıyorsunuz? Konu darboğaz yapar mı? Yapmaz mı?
Çok basit cevabı olan konuyu 4 sayfa kadar uzattınız, ben diyorum ki darboğaz sen diyorsun ki R5 5600 daha iyi.
Ben de biliyorum daha iyi olduğunu, sırf o aradaki fark için 3K ödemenin manası yok.
İşlemcisi 4060'a yetiyor, gönül rahatlığı ile kullanabilir.

Umarım attığınız şeyin darboğaz testi olduğunu zannetmiyorsunuzdur.

Genel kullanımda %4, 2 darboğaz. CPU yoğun görevlerde %9 darboğaz. Ekran kartı yoğum görevlerde darboğaz yoktur. %5'in altı çok önemsenmez derler ancak ben bunu kafada %10 diyorum çok da önemli değil besler ama gelecek vadetmez bir süre sonra değişmen gerekir.
1080 çözünürlük de kullanırsan darboğazı kesin yaşarsın kaçısın yok benim vermiş olduğum değerler 2560 × 1440.
Umarım darboğaz sitelerinden yazmıyorsunuzdur.

Oyundan oyuna değişecektir bu. Yapacağı oyunlar da yapmayacağı oyunlar da olacak. Şu an özellikle yeni çıkan birçok oyunun saçma derecede yüksek işlemci istediği düşünülürse tamamen yapmaz demek hata olur kesinlikle. Sadece 3-5 popüler ve nispeten hafif oyunu oynuyorsanız çok hissetmeyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı