RTX 4060 ile R5-5500 darboğaz yapar mı?

Yanlış bilgi
İçiniz gayet rahat olsun ikisi uyumlu parçalar. Darboğaz yapar diyen arkadaşları takmamanızı öneririm.

Ryzen 5 5500 / RX6600 kullanıyorum. Şu ana kadar işlemcim ekran kartına fazlaca yetti. 4060 a da yeter sanıyorum ancak nadiren tam performans alamayabilirsin. Şimdilik 4060 al gitsin ama ileride ryzen 5 5600 düşünebilirsin.
Merhaba, benim ekran kartim GTX 1660 Super ve ışlemcim AMD Ryzen 5500 ben yeni ekran karti olarak RTX 4060 takmak istiyorum darboğaz yapar mi yaparsa önereceğiniz fiyat performans işlemciler var mı?

10-15 dakika önce buraya attığım bir mesajı alıntılayarak buraya koyuyorum çünkü sanırım okumuyorsunuz:

"Eğer sistem elinizdeyse 5500 ise 5600 için değişmeye gerek yok birkaç FPS için. Bir süre böyle kullanın sonrasında daha ileri seviye bir işlemciye geçersiniz."

Burada bahsettiğim daha ileri bir işlemci dediğiniz gibi 5700x3D gibi bir işlemci.
Aynı cümleleri konuşuyoruz boş yere tartışıyoruz.

Hocam, sizde benim sorumu okumuyor gibisiniz.

Ben size neden darboğaz yapacağını soruyorum, 5600 vs 5500 diye bir soru sormuyorum.

Tekrar yazıyorum, size neden darboğaz yapacağını soruyorum, neden işlemci değişmesi gerektiğini falan sormuyorum.

1080p de eğer kullanıyorsanız normale göre daha fazla darboğaz oluşur çünkü işlemci ekran kartını kısıtlıyor PCI-e yüzünden. Yani darboğaz söz kounusu olamaz demeniz doğru değil.

Hocam vallahi 1080p de oynuyorum ekran kartı kullanımı hep %99 civarlarında işlemci rahat çalışıyor. Belki aşırı işlemci gerektiren oyunlarda FPS artışı sağlayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, sizde benim sorumu okumuyor gibisiniz.

Tekrar yazıyorum, size neden darboğaz yapacağını soruyorum, neden işlemci değişmesi gerektiğini falan sormuyorum.
Yapılan test 6600XT ile yapılmış yani 4060'tan daha güçsüz bir kart ve çoğu oyunda daha kötü performans vermiş :D

Ortalama olarak %7 daha yavaş denmiş, 4060 ile test yapılsaydı bu ortalama %12-13 civarı olurdu. Testlerin hepsi yüksek ayarlarda yapılmış bu arada bilginize. Valorant, CS:GO gibi oyunlarda eklenseydi ortama orada %20'ye yaklaşırdı en az.

1737631317710.png

1737631421702.png

Haklı olsanızda maalesef yine de 5500 ile 4060 normal darboğazın minimum olduğu sistemlere göre az da olsa yinede darboğaz yapar çünkü minik bir kısıtlama söz konusu burada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı