Kick RTX 4060 ile sabit bitrate verememek

Nevşehirli50

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 20Mbps upload alıyorum. 4060 ekran kartım var. Yayın yapmak için gayet yeterli bir sisteme sahibim. OBS de kodlayıcıyı H264 yani ekran kartına verince, hangi ayarı denediysem deneyim hep kaybedilen kareler 40'lara 50'lere çıkıyor. Bitrate 2000'lere düşüyor 10000'lere çıkıyor saçma sapan bir durumum var. İşin saçma kısmı, X264 yani işlemciyle açtığım zaman hiçbir problem olmuyor cam gibi yayın veriyorum ama oyun oynanmıyor böyle olunca. Ne yapacağımı bilemedim. Ekran kartı driverini DDU ile kaldırdım yeni Studio driverini kurdum yayın için filan daha kararlıymış. Ama yok çözüm olmadı. Ekran kartımda bir problem yok oyunlarda cayır cayır oynatıyor. Yayın açınca FPS düşmeleri de olmuyor ama çözemedim kurban olayım el atın 3 gündür yapmadığım şey kalmadı.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    422,3 KB · Görüntüleme: 67
  • cpu.PNG
    cpu.PNG
    287,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet servis sağlayıcın nedir?

Türk Telekom

Superonline olduğuna eminim.

Hocam sorunumun internet sağlayıcımla alakası yok. Stabil bir şekilde kullanıyorum fiber internet. Ev yeni olduğu için camlı kablolar mi ne varmış modem harici bir aparat bile takıldı.

OBS'nin ayarlarında bir yerde işlem önceliği olacaktı, yükseltmeyi denesene.

Denemediğim yol kalmadı hocam OBS'le alakalı. Görev Yöneticisi'nden bile en yüksek önceliğe verdim.

Önce bir OBS ayarlarını stabil yapalım. Onun için sana vereceğim ayarları bir denkleştir.

Çıkış:

Gelişmiş Ayarlar'da;
Sabit bit,
Bit hızı 6000-8000,
Anahtar Kare: 2
Ön Ayar: P6-P5
Ayarlama: Yüksek Kalite
Çoklu Geçiş: Çift Geçiş (Çeyrek Çözünürlük)
Profil: high
İleri bakma tikli
Uyarlamalı tikli
B-Kare 2

Video Ayarlar'da
Temel ile Çıkış Çözünürlüğü 1920x1080
Ortak fps 60

Ses Ayarlarında
48 kHz verdiysek kulağına gelen ses, mikrofondan vereceğin sesi de buna göre ayarlaman lazım.

Bu ayarlar senin Nvidia ekran kartınla verebileceğin standart ayarlardır. Buna etki eden faktörler vardır. İşlemcine binen yük yayına vereceğin kodlayıcıyı zorlar ve atlayan karelere sebebiyet verir, ekranda grileşme, pixselleşme sorunları olur. Eğer bu sorunlar varsa işlemcin yetersiz gelecektir.

Bir anda yükselen ve artan bitrait'in sebebi dengesiz internet bağlantısıdır. Buna sebebiyet veren başlıca şeyler wifi ile bağlanma, kabloyla bağlanılırken kablonun yeterli direnç ve kaliteye sahip olmaması.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı