Herkese merhaba, dostlar, umarım iyisinizdir. 1 hafta önce indirimden RDR2 aldım ve dün bilgisayara indirebildim (malum KYK ve okul interneti ile). Oyuna girmeden önce GeForce Experience ile optimum ayarları ayarladım ki tüm ayarları ultraya çekti daha sonrasında oyuna giriş yaptım ve FPS değerlerim 55 60 civarında seyrediyordu fakat buna karşın oyunda sanki 30 FPS alıyormuşum gibi bir kasma sorunu var. Ultra ayarlarda açsam da en düşük ayarlara çeksem de bir türlü bu fareyi çevirince oluşan kasma sorununu çözemedim ve açıkçası çok canımı sıktı. Herhangi bir çözüm/ayar öneriniz varsa bekliyorum. HP Victus 16 kullanıyorum. İşlemci olarak i5 13500H, RTX 4060 8 GB ekran kartı, 16 GB RAM ve 1 TB SSD var. Daha başka merak ettiğiniz donanımsal detay olursa yorumlarda bekliyor olacağım.
Çıkış adaptörünü değiştirmeyi hiç denemedim onu bir deneyeceğim diğer sorunuza gelirsek de evet şarjda oynuyorum.Oyunun doğru GPU'yu kullandığından emin misin?
Şarja takıp mı oynuyor musun? Eğer şarjda değil pilde oynuyorsan düşük performans alman doğal.
Max performans ayarı seçili hocam.Denetim masasında güç seçeneklerinden Max performansı seçip test edebilirsin. Bende öyle çözülmüştü bu sorun
Çıkış adaptörünü değiştirmeyi hiç denemedim onu bir deneyeceğim diğer sorunuza gelirsek de evet şarjda oynuyorum.
Max performans ayarı seçili hocam.
Herkese merhaba, dostlar, umarım iyisinizdir. 1 hafta önce indirimden RDR2 aldım ve dün bilgisayara indirebildim (malum KYK ve okul interneti ile). Oyuna girmeden önce GeForce Experience ile optimum ayarları ayarladım ki tüm ayarları ultraya çekti daha sonrasında oyuna giriş yaptım ve FPS değerlerim 55 60 civarında seyrediyordu fakat buna karşın oyunda sanki 30 FPS alıyormuşum gibi bir kasma sorunu var. Ultra ayarlarda açsam da en düşük ayarlara çeksem de bir türlü bu fareyi çevirince oluşan kasma sorununu çözemedim ve açıkçası çok canımı sıktı. Herhangi bir çözüm/ayar öneriniz varsa bekliyorum. HP Victus 16 kullanıyorum. İşlemci olarak i5 13500H, RTX 4060 8 GB ekran kartı, 16 GB RAM ve 1 TB SSD var. Daha başka merak ettiğiniz donanımsal detay olursa yorumlarda bekliyor olacağım.
Ayarlarında ekran yenileme hızın 144 Hz mi 60 Hz mi? Aynı laptopun 512 GB olanını kullanıyorum bazı oyunlarda bende aynı şeyi yaşadım ve baktım ki 144Hz değil 60 Hz ayarlıymış. Oyun ayarlarından kontrol edebilirsin. Bazı oyunlar nedense otomatik 60Hz seçiyor.
Hayır hocam hem pc ekranı hem de oyun içinde 144 hz ayarı var. Aslında gündüz oyun bi crash verdiğinde rockstar games önerilen ayarlarla oyna seçeneği sunmuştu ben oyunu öyle bir başlattım ve inanılmaz akıcı olmuştu en yüksek ayarlarda bile. Ama onu nasıl tekrar açabilirim hiç bilmiyorum.Yüksek ihtimalle arkadaşın dediği gibidir ya oyun içinde Hz'si 60'dır veyahut oyun dışı genel PC Hz'si 60.Genelde FPS yüksek hissiyat düşük olduğunda sorun yenileme hızından kaynaklanır oyun ayarlarına gir ve Hz ayarını 144 çek. 60 yazan yeri 144 yap yüksek ihtimalle düzelecektir.
Hayır hocam hem PC ekranı hem de oyun içinde 144 Hz ayarı var. Aslında gündüz oyun bir crash verdiğinde Rockstar Games önerilen ayarlarla oyna seçeneği sunmuştu ben oyunu öyle bir başlattım ve inanılmaz akıcı olmuştu en yüksek ayarlarda bile. Ama onu nasıl tekrar açabilirim hiç bilmiyorum.
Hayır hocam hem PC ekranı hem de oyun içinde 144 Hz ayarı var. Aslında gündüz oyun bir crash verdiğinde Rockstar Games önerilen ayarlarla oyna seçeneği sunmuştu ben oyunu öyle bir başlattım ve inanılmaz akıcı olmuştu en yüksek ayarlarda bile. Ama onu nasıl tekrar açabilirim hiç bilmiyorum.