RTX 4060 mı RX 6700XT mi?

samet36

Hectopat
Daha fazla  
22 ile 24K bandında bir sistem alacağım. Hangisini tercih etmeliyim karasız kaldım. AMD'yi hiç sevmiyorum bu yüzden 4060 8 GB versiyonunu almak istiyorum ama RX 6700 XT'in 12 GB'lık versiyonu daha geleceğe yönelik oluyor. Hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
22 ile 24K bandında bir sistem alacağım. Hangisini tercih etmeliyim karasız kaldım. AMD'yi hiç sevmiyorum bu yüzden 4060 8 GB versiyonunu almak istiyorum ama RX 6700 XT'in 12 GB'lık versiyonu daha geleceğe yönelik oluyor. Hangisini almalıyım?
Vram dışında her zaman nvida. Teknolojileri çok gelişmiş, dlss 3.0 frame generation ışın izleme falan mükemmel ben açıkçası 4060 tercih ettim.

6700XT'nin rakibi 4060 Ti'dir. 6700XT daha güçlü bir kart oyun için kullanacaksanız hele ama video render vs falan 4060 düşünülebilir ancak yine de 6700XT daha güçlüdür. 25 26k bandında vatan da 4060 Ti sistemler var onalra da bakabilirsiniz. (6700XT vs 4060 test karşılaştırma videolarına göz atın derim.)

AMD'yi neden sevmediğini dinlemek isterim. Bu arada hangi amaçla kullanacağına göre değişir. Oyun oynayacaksan 6700 XT net şekilde geçer.

6700XT 2 kat daha fazla güç kullanmasına rağmen 4060 la neredeyse eşit performans veriyor. Yani hem teknoloji olarak hem de gelecek olarak bakarsak 4060 daha iyidir.

6700XT 2 kat daha fazla güç kullanmasına rağmen 4060 la neredeyse eşit performans veriyor. Yani hem teknoloji olarak hem de gelecek olarak bakarsak 4060 daha iyidir.

Amaca göre değişir hocam. Oyun performansında neredeyse eşit demek haksızlık olur. 6700 XT kas gücünde net olarak daha iyi. Ancak amaç oyun değilse 4060 iyi olabilir.

VRAM dışında her zaman NVIDIA. Teknolojileri çok gelişmiş, DLSS 3.0 Frame Generation ışın izleme falan mükemmel ben açıkçası 4060 tercih ettim.

Işın izleme mi mükemmel? NVIDIA sahibi olup da ışın izleme kullanan yok neredeyse (ben dahil) şu an için berbat bir teknoloji.

Genel olarak NVIDIA fan boyluğundan, AMD'nin yazılımsal olarak kötü olmasından ve FSR teknolojisinde geri kalmasından.

AMD yazılımsal olarak kötü değil. NVIDIA'nın teknolojisi biraz daha iyi demek doğru kabul edilebilir ancak AMD hakkındaki söylentilerin %90 yalan ve fanboyluktan dolayı ortaya atılan şeyler. Hiçbir driver sorunu veya yazılım sıkıntısı yaşamıyorsunuz. Kendim RX 7700 XT kullanıyorum. Aynı zamanda NVIDIA da kullanıyorum. İki markayı da yıllarca kullandım. Fanboylara kanmayın. İkiside gayet güzel markalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı