RTX 4060 Minecraft'ta düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11

Kaantemre

Decapat
Daha fazla  
RAM
16gb Ddr4 3200MHz
İşlemci
İ513400h
Tllauncherdan Minecraft oynuyorum arkadaşımla Aternos'tan sunucu açtık ve shader kurdum ben shadersız 230-130 arası FPS alıyorum shader açık iken ise 60-80 arası FPS alıyorum sebebi nedir?

Shader ile normal ama düz hali pek normal değil. Optimizasyon sorunu, sebebi Windows da olabilir. Daha yüksek FPS almak istiyorsanız Linux bakabilirsiniz belki.

Hocam Linux çok karmaşık diyorlar PC'de yapacağı iş oyun oynamaksa pek geçilesi durmuyor açıkçası.
Dual Boot ile kurar, son zamanlarda Linux pek ilgimi çekmiyor ama yine de Minecraft performansı daha iyi diye Linux'tan oynuyorum. Gereksiz servis olmayınca işlemciyi kullanan dolayısıyla Minecraft gibi oyunalrda FPS artıyor ve FPS droplar azalıyor. Şahsen Java versiyonunun Windows'ta optimizasyon sorunu var ve bundan dolayı Linux daha mantıklı gibi.

Shader yüzünden olabilir. Optifine kullanın.

Chunklarınız kaç? Kullandığınız shader nedir? Hangi oyun işleyicisini kullanıyorsun?

Arkadaşın chunkı isterse 500 olsun Aternos'ta maksimum 10 chunk oluyor.

Shader'ın kalitesi çok yüksek sanırım normal, ama düz hali normal değil.

Peki düz halinin normal olmamasının tam olarak sebebi ne?

En muhtemel senaryo Java'nın berbat optimizasyonu dur ama ben RX 7700 ile 400'den fazla FPS alıyorsam optimizasyon la alakali değildir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı