RTX 4060 overclock ayarları nasıl olmalı?

KrallarGibi

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, RTX 4060 Windforce ekran kartıma overclock yapmak istiyorum. Ancak bu konuda çok fazla bilgim yok. İnternetten bulduğum bazı bilgilerle şu anki ayarlarla kullanıyorum. Yanlış bir şey yapıp yapmadığımı ya da değiştirmem gereken bir yer olup olmadığını merak ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. :) Ayarlar ekte.

Ekran görüntüsü 2025-07-10 200304.png

Ekran görüntüsü 2025-07-10 200316.png

Değerler çok yüksek, kart çok fazla ısınmıyorsa, crash yedirmiyorsa sıkıntı yok. Aksi takdirde kart yanabilir.
Genellikle Core 100-150, Memory 500-1000 falan yapılıyor, ancak maks 5 fps falan arttırır.

Hocam ben yaptığımda üstteki 500-600 arasına kadar crash vermeden çıkıyordu. Kendiniz sırayla deneyin, oyunlar crash vermeye başlıyorsa kısmanız lazım. En zirve noktada bile aldığım fps artışı az olduğu için ben yapmayı gerekli duymuyorum çok işe yaramıyor.

Değerler çok yüksek, kart çok fazla ısınmıyorsa, crash yedirmiyorsa sıkıntı yok. Aksi takdirde kart yanabilir.
Genellikle Core 100-150, Memory 500-1000 falan yapılıyor, ancak maks 5 fps falan arttırır.
Hocam, 350 MHz'lerde +80 dereceye ulaşıyordu ve görüntü bozulması oluyordu. Şu anki ayarlarla, benchmark ve stres testiyle sınamama rağmen maksimum 72 dereceyi gördüm ve görüntü bozulaması yaramadım . Şimdilik olumsuz bir durumla karşılaşmadım, ancak bilgili birilerine sormaktan zarar olmayacağını düşündüm

Hocam ben yaptığımda üstteki 500-600 arasına kadar crash vermeden çıkıyordu. Kendiniz sırayla deneyin, oyunlar crash vermeye başlıyorsa kısmanız lazım. En zirve noktada bile aldığım FPS artışı az olduğu için ben yapmayı gerekli duymuyorum çok işe yaramıyor.

Hocam şu ana kadar crash almadım ancak 350'lere çıktığımda görüntülerde çok ufak bozulmalar yaşamıştım ağır yük altında o yüzden 280'de bıraktım tavsiyen varsa bunun dışında söylersen sevinirim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı