RTX 4060 - R5 5600 FPS düşüşleri

arum

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba 7 8 ay önce aldığım kasada FPS düşmesi sorunu oluştu LoL oynarken bile bazen yüksek FPS'lere çıkıyor bazen de 90'lara düşüp ani donuyor işlemcim stok soğutucusu olduğu için BIOS'tan CPB ayarını kapatmıştım ve termal macun bakımlarını vs. yapmadım onlardan olma ihtimali var mı ya da çözümü nedir?
Ekran kartım: RTX 4060.
İşlemci: R5 5600.

Evet var. CPB kim kapatın diyorsa dinlemeyin ve kapatmayın. Elinde Ferrari var ve bunu Murat 131 gibi kullanmayı bırakın. Eğer çok işlemci ısınıyorsa undervolt yapmayı deneyin CPB kapatmayın.

Merhaba;
Öncelikle bakımlar yapılmadıysa sıcaklık değerleri önemli yüksek sıcaklıklarda ister istemez FPS düşmesi yapacaktır.
İkinci ise RAM yeterliliği kaç GB RAM var ve oyun oynarken arkada açık olan programlar fazla mı?
Son olarak da virüs girme ihtimali.

Evet var. CPB kim kapatın diyorsa dinlemeyin ve kapatmayın. Elinde Ferrari var ve bunu Murat 131 gibi kullanmayı bırakın. Eğer çok işlemci ısınıyorsa undervolt yapmayı deneyin CPB kapatmayın.

Yakın zamanda soğutucu alacağım zaten CPB açınca boşta bile işlemcim 65 70 derece arası geziyor fakat CPB'yi 2 3 ay önce kapatmıştım FPS dropları son 1 1.5 haftadır oluştu.

Yakın zamanda soğutucu alacağım zaten CPB açınca boşta bile işlemcim 65 70 derece arası geziyor fakat CPB'yi 2 3 ay önce kapatmıştım FPS dropları son 1 1.5 haftadır oluştu.

Kasa ve termal macun kaliten inanılmaz kötü demek ki. Sen şu an işlemciyi neredeyse R5 1600 AF gibi kullanıyorsun yani R5 5600 almanın hiçbir faydası sana yok şu anda.

RAM'ler 16 GB ve XMP açık virüsü müsait olduğumda Kaspersky'dan taratacağım arka planda oyun oynarken Skype Chrome ve Afterburner açıyorum arada.

RAM'ler 16 GB ve XMP açık virüsü müsait olduğumda Kaspersky'dan taratacağım arka planda oyun oynarken Skype Chrome ve Afterburner açıyorum arada.

16 GB RAM şimdilik yeterli gibi ancak yukarıda yazdığınız gibi boşta 60 dereceler yüksek, bunun olmaması gerek, stok soğutucuda thermal macun değişimi kolay biraz bilgin varsa değişsen iyi olur.

Kasa ve termal macun kaliten inanılmaz kötü demek ki. Sen şu an işlemciyi neredeyse R5 1600 AF gibi kullanıyorsun yani R5 5600 almanın hiçbir faydası sana yok şu anda.

Kasam XPG valor Air önü açık mesh bir kasa kasayı Gaming Gen TR'den aldım kalitesiz termal macun süreceklerini düşünmüyorum.

Kasam XPG valor Air önü açık mesh bir kasa kasayı Gaming Gen TR'den aldım kalitesiz termal macun süreceklerini düşünmüyorum.

Stok soğutucu taktıkları için macun üzerinde hazır geliyor ancak üzerinden 6 ay üzeri bir vakit geçtiyse yavaş yavaş kullanıma bağlı özelliğini yitiriyor.

Stok soğutucu taktıkları için macun üzerinde hazır geliyor ancak üzerinden 6 ay üzeri bir vakit geçtiyse yavaş yavaş kullanıma bağlı özelliğini yitiriyor.

Tamamdır o zaman termal macunumu yenileyeyim bir de CPB açında oyunlarda 80 derecelere çıkıyor açık kullanırsam bir sıkıntı olur mu 1 2 hafta içinde soğutucu almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…