RTX 4060 Ryzen 7735HS laptop oyunlarda düşük FPS

babapro1324

Femtopat
Katılım
7 Haziran 2023
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi. RTX 4060 Ryzen 7 7735HS laptopa sahibim fakat oyunlarda düşük FPS veriyor. Örneğin Valorant'ta 150 -250 arası dolaşıyor. Sebebi ne olabilir?
 
Hocam işlemci ve ekran kartı modelini paylaşmak yetmez.Ufak detaylar gibi görünen ama çok şeyi değiştiren detaylar var: Örneğin laptopunuzun nasıl bir soğutma bloğu var, fanların, soğutma bloğunun ve termal macunların durumu ne,Ekran kartınız kaç watt.Ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarınız neler...Arka planda sisteminizi yoran neler var.... gibi birçok soru cevabı etkileyecektir.
 
Gibi birçok soru.

Hocam işlemci ve ekran kartı modelini paylaşmak yetmez. Ufak detaylar gibi görünen ama çok şeyi değiştiren detaylar var: Örneğin laptopunuzun nasıl bir soğutma bloğu var, fanların, soğutma bloğunun ve termal macunların durumu ne, ekran kartınız kaç watt. Ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarınız neler...arka planda sisteminizi yoran neler var... Gibi birçok soru cevabı etkileyecektir.

Hocam 4 sıcaklık çıkış kısmı var 2 fan sistemi yeni aldım termal macun sürülmemiş halde şarjda 85 -90 dereceleri görrebiliyor şarjda değilken 60-75 arası (işlemci ) ekran kartı 50 -70 derece 140 watt arka planda Discord açık oluyor sadece.
 
Ekran kartı değerleriniz normal ama işlemci değerleriniz bir tık yüksek ama aşırı değil.Laptopdaki ısı değerleri masaüstüne göre normalde de yüksek olsa da biraz daha serin çalışabilir diye düşünüyorum.Laptobunuzun tam modelini yazarsanız daha da yardımcı olmaya çalışırım.Ama değerler arasında (ultrada oynuyorsanız) uçuk fark yok.En azından Youtube RTX 4060m de 300 civarı fps alıyordu valorantta High ayarlarda karşılaştığım ASUS TUF laptop.Bu site de doğrular nitelikte
Edit:Siteyi özelden atmak durumundayım.

Yine de kesin konuşamıyorum RTX 4060 mobil nispeten yeni bir ekran kartı.
 
Ekran kartı değerleriniz normal ama işlemci değerleriniz bir tık yüksek ama aşırı değil. Laptopdaki sıcaklık değerleri masaüstüne göre normalde de yüksek olsa da biraz daha serin çalışabilir diye düşünüyorum. Laptopunuzun tam modelini yazarsanız daha da yardımcı olmaya çalışırım. Ama değerler arasında (ultrada oynuyorsanız) uçuk fark yok. En azından YouTube RTX 4060M de 300 civarı FPS alıyordu Valorant'ta high ayarlarda karşılaştığım ASUS TUF laptop. Bu site de doğrular nitelikte.
Edit: Siteyi özelden atmak durumundayım.

Yine de kesin konuşamıyorum RTX 4060 mobil nispeten yeni bir ekran kartı.

ASUS TUF A15 FA507NV laptop aslında tüm oyunlarda verdiği FPS'ler tatmin ediyor örneğin RDR 2 de 100-120 FPS Spider-Man'de 70-90 FPS (Ultra da) fakat Valorant'ta verdiği FPS düşük kalıyor incelemelere baktığımda.
 
Siteyi atmama izin vermedi bende şöyle atayım sizin için.Valoranttaki fps düşüklüğünü anlayamıyorum.Tahminim Ryzen işlemciden kaynaklı Valorant optimizasyonundan dolayı olduğu yönünde
1686137790168.png
 
Siteyi atmama izin vermedi bende şöyle atayım sizin için. Valorant'taki FPS düşüklüğünü anlayamıyorum. Tahminim Ryzen işlemciden kaynaklı Valorant optimizasyonundan dolayı olduğu yönünde.
Eki Görüntüle 1810650

Her şey için teşekkürler, Discord kullanıyorsanız ekleyeyim oradan atarsınız siteyi? Artı olarak optimizasyon çözebilmemizin bir yolu var mı?
 
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.Bilgisayarınız yeni garantiyi bozmak termal macun vs yenilemek yerine ızgaralara kompressör ile hava tutmak belki sıcaklık derecelerinize faydalı olacaktır.Sitedeki veri de buydu aslında isterseniz sitenin kendisini de paylaşayım, siz ve diğer okuyan insanlar karşılaştırma yapmak için kullabilirler.Maalesef sitenin ismini burada yasaklı kelimeler arasına koymuşlar.
1686138548161.png

1686138577661.png
 
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Bilgisayarınız yeni garantiyi bozmak termal macun vs yenilemek yerine ızgaralara kompressör ile hava tutmak belki sıcaklık derecelerinize faydalı olacaktır. Sitedeki veri de buydu aslında isterseniz sitenin kendisini de paylaşayım, siz ve diğer okuyan insanlar karşılaştırma yapmak için kullabilirler. Maalesef sitenin ismini burada yasaklı kelimeler arasına koymuşlar.
Eki Görüntüle 1810661
Eki Görüntüle 181

Hocam bir sorum daha var oyunlarda şarjda değilken GPU %100 görüp FPS düşmesi yiyorrum yardımcı olur musunuz araştırdım bulamadım.
 

Geri
Yukarı