RTX 4060 sistem alınır mı?

Eyup24

Hectopat

16 GB RAM'leri sonrasında +16 yaparak halledeceğim ama şu an hazır sistemlerdeki SSD RAM gibi ara parçalar vatan da çok bilinmeyen markalar kullanıyor ve almaktan çekiniyorum. Crucial gibi markaları kullanan var mı? Onun dışında 2. sistemde ekran kartı Zotac biraz araştırdım ve kaliteli farkı olduğunu ve daha çok ses geldiğini vs söylüyorlardı, o yüzden sıcak bakmıyorum.

Sizin önerdiğiniz sistem var mı?
25-30 bin arası sistem düşünüyorum.

Teşekkürler.

Buradaki sistemlerden bağımsız olarak, ekran kartı VRAM kesinlikle 8GB tercih edilmemeli yeterli olmuyor, 16GB Ram (ekran kartından bahsetmiyorum) şu anlık yeterli olacaktır ileride yükseltme düşünebilirsiniz, oynadığınız oyun türüne göre ekipman önerisi de yapabilirim bütçe söylerseniz, düşündüğünüzden fazla oyun deneyiminizi etkiliyor.

4060 HAYIR HAYIR.

4060 almayın Efe adlı kullanıcının önerdiği sistem gayet iyi.

4060 HAYIR HAYIR.

4060 almayın Efe adlı kullanıcının önerdiği sistem gayet iyi.
neden 4060 önermiyorsunuz?

amd ekran kartları ve işlemcilerine çok uzağım ve bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.

1 tane 144hz aoc 1ms monitörüm var hali hazırda 1 tane daha alıp masaya monitör kollarıyla bağlayacağım monitörü 2. el de hallederim 3k bandına , şuan önceliğim kasa 27-28k civarı olursa daha iyi olabilir bütçe kalır.

neden 4060 önermiyorsunuz?

amd ekran kartları ve işlemcilerine çok uzağım ve bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.
AMD zaten işlemci de en iyisi, bütçeniz kısıtlıysa ekran kartında da AMD en iyisi.

4060 zaten 128-bit veri yollu. (Eski ve çoğu kişinin 4060'ın daha iyi olduğu düşündüğü 3060'ta bu değer 192.)

8 GB VRAM nedir ya? Rezillik.

PC-Le denen şeyin kısıtlı olduğu ve bazı oyunlarda drop olduğunu biliyorum.

4060 sunduğu performansa göre gereksiz pahalı.(3060 Ti bile daha iyi)

Uzun vadeli bir yatırım değil, AAA oyunlarda 3-4 yıl sonra orta ayarlarda zar zor oynatır.

Peki neden bu ekran kartı fazla satıldı?

4060 40 serisinden olduğu için ve 40 serisi teknolojilerine sahip sahip diye sunumlarda pek gerçeği yansıtmayan değerlerle gösterildi. Hem pek bilgisi olmayan kişiler tabii ki 40'ın 30'dan daha iyi olacağını düşünmüştür elvet bazen öyle oluyor ama 4060 için geçerli değil.

Açıklama için çok teşekkür ederim!

Haliyle alabileceğim 4060 vardı ve ondan vazgeçiyorum.

Dediğim gibi peki bana 27k bandında önerebileceğiniz bir hazır sistem var mı ve işlemcide de intelden vazgeçmeli miyim ?

Ben İntel kullanıyorum ve ısınma dışında bir sorun yok, sıvı soğutucu alırsanız o da gider. Fakat AMD bayağı solladı İntel'i, İntel batma yolunda ilerliyor.

Rica ederim, ince hesap vb alma şansınız var mı? Yoksa sadece vatan mı?

Yani üstte ki 7700 XT'li sistem eğer 28 bin TL bantlarında en iyisi. Fakat illa vatan vb olacak derseniz pek seçeneğiniz yok.

Son düzenleme:

5060 Ti 16 GB içinde aynı düşünüyor musun 7800XT'ye rakip mi?

5060 Ti 16 GB içinde aynı düşünüyor musun 7800XT'ye rakip mi?
Genel olarak rakip sayılabilir ama genede 7800XT daha iyi, neden mi?

7800 XT, 5060 Ti’ye göre birkaç konuda daha iyi. Oyunlarda ve üretkenlikte genelde daha hızlı, özellikle de 1080p, 1440p ya da 4K çözünürlüklerde. Ayrıca, 7800 XT’nin veri yolu daha geniş ve bellek bant genişliği de daha yüksek, yani grafik verilerini daha hızlı işliyor, bu sayede drop vb yaşamak aşırı zor oluyor.

RDNA 3 Teknolojisi, enerji verimliliği, işlem gücünde 5060 Ti' ye taş çıkartıyor. 7800 XT'nin VRAM'ı çok daha iyi ve hızlı çalışıyor.

Oyun performanslarında fark pek gözükmese de (NVIDIA yancısı oyunlar dışında) 7800 XT 6-20 FPS arası bir fark atıyor. Dediğim gibi aynı fiyata 7800 XT daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…