RTX 4060 sistem FiveM'de düşük FPS veriyor

xi4l_official

Centipat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
RTX 4060 8GB
Anakart
B450M-2
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Başlıkta dediğim gibi arkadaşlar sistem idare edecek sistem (galiba), ancak OBS'den 1500 Bitrate'den kayıt alıyorum ve buna rağmen 60-70 FPS oynuyorum. PvP paket olmasına rağmen normalde gerçekçi grafik paketi kurup oynamak isterim. Ama bu beni çok rahatsız etti. Bir de milletin yanına gittiğimde her yer yok oluyor. İnsanları filan göremiyorum. Normal mi bu?

İstiyorsan 4090'lı sistemin olsun yine az FPS alacaksın. Bunun sebebi FiveM'in inanılmaz kötü bir optimizasyonu olması. Aldığın 60-70 FPS iyi yani. Milletin yanına gittiğinde her yer yok oluyorsa;
Ayarlara gir, Graphics'e gel biraz aşağıya in extended texture budget var onu yükselt. Ama sistemini bayağı bir yorar bilgin olsun. Bu işe yaramıyorsa sunucu ile alakalı bir durumdur. Sunucunun VDS'i kötüyse yapacak bir şey yok.

Hocam yayıncı bir arkadaş var benimle aynı serverde oynuyor o 120 fps filan alırken ben 80 90 alıyorum emin olamadım kendisinin sistemini sordum ;
i5 12. nesil
RTX 3060 ekran kartı
Not; Kendisi yayıncı ve yayın açıyor

Öncelikle FiveM FPS sorunu maalesef sistem yada donanımdaki şu cihaza bağlı diye hemen çözümlenebilecek bir sorun değil çok yönlü bir problem.

Öncelikle sisteme bakarız ve GTA 5 + FiveM için yeterli şartları sağlıyormu kontrol ederiz ki sisteminiz bu konuda orta-orta üstü olarak sınıflandırılabilir.

Fivem kendisi CPU ve Ram odaklı çalışır ekran kartı oyunun kendisi için gereklidir.
5600 burada yeterli kalır ve raminiz hayli Hayki yeter.

Gelelim FPS de farklılık yaşanmasının en büyük sebeplerine

1. Sunucu kaynaklı sorunlar
Maalesef bir çok kişi donanım ve ayarlar üzerinden FPS arttırmaya çalışıyor veya FPS düşüklüğü bundan kaynaklı sanıyor ancak sunucu burda çok büyük rol oynuyor.

4090 Ryzen 9 bir sistem hayal edelim gene 50fps 80fps almanız mümkün ve bunun tek sebebi sunucuda düzgün yapılandırılmamış kıyafet olabilir

Özellikle kalabalık mekanlarda (sosyal rol alanları, motel, hastane vb.) en çok yük bindiren yerlerdir ve sunucu düzgün bir developer ekibine sahip değilse optimizasyon yapılmamış ise abartısız 30-45fps arası düşüş yaşayabilirsiniz.

2. Oyun ayarları
Diğer bir etken GTA V Ayarları,
Oynanışınıza bağlı olarak ve basta görsellik olmak üzere feragat etmeniz gereken ayarlar bulunuyor.

Graphics ve Advanced Graphics ayarları üzerinden detaylı şekilde hatta deneme yanılma yöntemiyle ayarlarınızı kişiselleştirmeniz gerekiyor.

Bazı ayarlar (Kenar yumuşatmalar, çözünürlük, gölgelendirme, çimenler..) genel olarak tüm sistemlerde ekstra yük bindirir ve fps düşüşünün yanında droplanmaya da sebebiyet verir. Kasaba tarafıyla çok işi olan birinin çimenleri kapalı yada low yapması gerekir.

Dipnot: bu ayarlar her zaman sabit kalmak zorunda değil daha keyifli ve aralıksız bir rol deneyimi için senaryoya göre ayar degsitirmek iş görebilir (kalabalık partilerde kenar yumuşatma ve gölgeleri düşürmek vb.)

3. Ekran kartı ayarları
Gözle görülür ve FPS e etkisi çok olan ayarlar burada yer alır. Özellikle aynı sistemde farklı FPS alan kullanıcıların olması burdan kaynaklanır.

Sistemden çok anlamayan yada bozmak istemeyen kişiler bu ayarlar ile uğraşmadığı için çoğu zaman ekran kartı gibi güçlü bir donanımı bile tam performansıyla kullanmaz.

Özellikle NVİDİA Ekran kartınız varsa denetim masası üzerinden "gerekli" ve "kullanım şeklinize" göre ayarlamaları yapmanız gerekmektedir burası da sizin kişisel tercihlerinize bağlıdır. (Grafikten ödün verip fps arttırmak vb.)

Önemli: Güç kullanımı gibi ayarları performans olarak işaretlemeniz gerekmektedir, genelde kişisel bir tercih değildir.

• Uzun lafın kısası fivem dünyası FPS sorunuyla yanıp tutuşan ve çözümü çok kolay olmayan bir yer olduğu için bu tarz şeyleri tekrar tekrar denemek bilen kişilerle beraber çözünmeye çalışmak hayal bile edemeyeceğiniz performans artışına sebep olabileceği gibi donanımınız yüksek olsa bile düşük FPS almanıza neden olabilir.

İyi roller, iyi oyunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…