RTX 4060 sistem için AMD işlemci önerisi

mücahitgenç

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben sıfırdan her ay bir parça alarak birkaç aya sistem dizmek istiyorum istediğim de su:

RTX 4060 ekran kartı seçtim.
MSI MPG B550 DDR4 AM4 anakartını seçtim.
Fakat işlemci hakkında yardım istiyorum ne önerirsiniz hatta daha iyi bir anakartta varsa öneriniz önerilere açığım tabii ki.

Ağırlıklı oyun oynuyorum cok sık olmayarak Photoshop ve FL Studio gibi uygulamalar da kullanırım ama esas oyun için kullanacağım ve grafik hastasıyım. Yani grafikler ne kadar iyi o kadar iyi benim için. Tabii bütçeyi de cok ucurmamak lazım.

Merhaba, ben sıfırdan her ay bir parça alarak birkaç aya sistem dizmek istiyorum istediğim de su:

RTX 4060 ekran kartı seçtim.
MSI MPG B550 DDR4 AM4 anakartını seçtim.
Fakat işlemci hakkında yardım istiyorum ne önerirsiniz hatta daha iyi bir anakartta varsa öneriniz önerilere açığım tabii ki.

Ağırlıklı oyun oynuyorum cok sık olmayarak Photoshop ve FL Studio gibi uygulamalar da kullanırım ama esas oyun için kullanacağım ve grafik hastasıyım. Yani grafikler ne kadar iyi o kadar iyi benim için. Tabii bütçeyi de cok ucurmamak lazım.
Ryzen 5 5600 yeterli olur. Tabii butce varsa 5700x3D alın.

F/P en iyisi 7500f. Yanına bir de Thermalright Phantom Spirit soğutucu alırsın yıllarca götürür.
AM4 anakart alacak arkadas hocam.

Ryzen 5 5600 yeterli olur. Tabii butce varsa 5700x3D alın.

AM4 anakart alacak arkadas hocam.
Pardon Am4 olduğuna dikkat etmemişim. Bence anakart ve ram henüz satın alınmadıysa çok aşırı fiyat farkı olmadığı için DDR5 sistem yapmak daha mantıklı grafik tasarım için. Hem de R5 5600 yerine 7500f uzun yıllar yeterli olur.

Güncelde sıfır bir sistem toplayıp AM4 almak çok da mantıklı sayılmaz eğer ki daha düşük bütçeli fiyat performans bir sistem toplamıyorsanız, uygun fiyatlı bir AM5 anakart ve 7500F işlemciye yönelin derim. Alternatif olarak daha ucuz olan 8400F işlemci ve biraz daha kaliteli bir B650 anakart seçilip ileride işlemci upgrade'ine hazır bir sistemde yapabilirsiniz.

Güncelde sıfır bir sistem toplayıp AM4 almak çok da mantıklı sayılmaz eğer ki daha düşük bütçeli fiyat performans bir sistem toplamıyorsanız, uygun fiyatlı bir AM5 anakart ve 7500F işlemciye yönelin derim. Alternatif olarak daha ucuz olan 8400F işlemci ve biraz daha kaliteli bir B650 anakart seçilip ileride işlemci upgrade'ine hazır bir sistemde yapabilirsiniz.
hocam am5 sistem için biraz araştırma yapıp sormam gereken bir konu olursa tekrar sizi rahatsız edeceğim izninizle

Fazla fazla yeter. 9800x3D koyun islemci olarak onu bile tutar.
teşekkür ederim

4060 + B650 + 7500F
ne kadar mantıklı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı