RTX 4060 sistem mavi ekran hataları veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

bulutorcloud

Kilopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1TFUWu4JQEXUURC095iTeLlqWejLqYGfZ/view?usp=sharing
RAM
2x XPG Gammix D35 8GB 3200 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
WDBlue SN580 & SN530
Ekran kartı
Galax RTX4060
Anakart
Asus Prime H610M-K D4
İşlemci
Intel i3-12100F
Format attıktan sonra farklı kodlarla mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekrandan sonra bilgisayar tekrar açıldığında ekran kartı ve ses sürücüsü silinmiş gözüküyordu. Bu sorunu XMP ayarını kapatarak geçici olarak çözdüm fakat az önce yine mavi ekran aldım. Kodlar şu şekilde:
Memory_menagement.
0xc000021a.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Ayrıca Windows Memory Diagnostic Tool ile test yaptım "donanımınız sorunlu" dedi.

Son düzenleme:
Belleklere ayrı ayrı Memtest86 testi yaptım biri tüm testleri geçti diğeri birçok hata verdi. Hatalı belleği sistemden söktüm şu an tek bellekle çalışıyor sistem. Bu bellek hatasız olduğu için XMP'yi tekrar aktif etmiştim fakat az önce peş peşe iki kez daha "MEMORY_MANAGEMENT" hatasından mavi ekran aldım. Minidump dosyalarını linke ekledim. Minidump

DMP dosyalarından sorunu anlayamadım.
İmkanın varsa bir arkadaşından ana kartına uyumlu bellek alıp dene. Sorun anakartında da olabilir. Eğer ki XMP kapalıyken hatalar yoksa sorun (tam emin olmamakla birlikte) ana kartında olabilir. BIOS sürümün güncel değilse güncelle. Güncelse de ayarlarını sıfırlayıp tekrar dene. Sorun hala çözülmezse XPG'nin desteğine başvur, garantisi varsa garantiye yolla.

Tekrardan merhaba, sorunlu belleği garantiye yollamıştım değişim yapılmış az önce yenisi geldi kutusundan çıkarıp sisteme taktım fakat Memtest86'da yine hata alıyorum. Sorun şöyle, belleğin birini tek başına takıp kullanırsam sorun yok fakat ikisini beraber takıp Memtest86'yı başlatırsam hata kodları geliyor. XMP kapalı şekilde yapıyorum testleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı