RTX 4060 sistem normalden çok geç açılıyor

zeN7418

Centipat
Daha fazla  
Dostlar selam. Yaklaşık bir hafta önce bilgisayarımın anakart, işlemci, PSU, RAM ve M.2 parçalarını değiştirdim ve şunu fark ettim ki bilgisayar güç kaybı yaşadıktan sonraki açılışında (prizden kapatıp tekrar açmaktan bahsediyorum) normale göre inanılmaz yavaş derecede açılıyor. Restart attığımda veya prizi kapatmadan tekrar açtığımda böyle bir sıkıntı olmuyor. Önceki bilgisayarımda böyle bir problem hiç olmuyordu. BIOS'ta AC Power loss sonrası Fast Boot ayarının enabled olmasına rağmen hala yavaş açılıyor. Görselleri ve çektigim videoyu aşağıya yükleyeceğim. Görseller sırasıyla, güç kaybından sonraki açılış süresi, güç kaybı olmadan sonraki açılış süresi ve yeniden başlattığım açılış süresini gösteriyor. Yardım ederseniz çok sevinirim iyi sosyaller.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda da görüldüğü üzere tuşa basmam ile ışıkların ve ASUS ekranının gelmesi arasında uzunca bir süre var. Bu gecikme eski sistemimde yoktu.
Şu anki sistemimi de görsellere ekliyorum. PSU yazmıyor, buyurun güncel kullandığım PSU: MSI MPG A650BN ATX PC güç kaynağı 650 watt.

Screenshot_3.png

Dosya Ekleri

• ac power loss.png
    ac power loss.png
    1,6 KB · Görüntüleme: 28
  • boot with power.jpg
    boot with power.jpg
    2,3 KB · Görüntüleme: 29
  • restart.png
    restart.png
    1,6 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Soran olursa şimdiden söyleyeyim. Sistemi yeni kurduğum için format atmam bir şeyi değiştirmeyecek. Ayrıca başlangıçta açılan bir uygulama da yok. Sıkıntı bilgisayarın yavaş olması değil zaten restartta ve güç kesilmedenki açılışında 7-8 saniyede açılıyor. Tuşa basmam ile anakart markası ekrana gelene kadarki süre arasında neden bu kadar gecikme var bunu çözmek istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı