RTX 4060 sistem oyunlarda FPS kaybı yaşatıyor

Beni aydınlattığın icin sağ ol hocam mutlu oldum bu yorumlari okuyunca geleyim soruna sivi sogutucu alma nedenimin ilki iyi görüntü ikincisi soğutma iyi olsun istiyorum hem İstanbul biraz sıcak stok fanda artik yavas yavas yetmemeye basladi hikayeli oyunlarda sizce alınır mı?

Şimdi sizi üzen bir durum mu var ki alma gereği duyuyorsun? Eğer bilgisayar olması gerektiği gibi çalışıyorsa alman gerekmiyor. O parayla başka bir ihtiyacını giderebilirsin. Veya sistemini geliştirebilirsin mesela bir M.2 veya SSD alabilirsin oyunların boyutu artık 100GB'leri aşmaya başladı. Ha eğer diyorsan benim param var almak istiyorum görüntüsü çok hoş diyorsan al. Az çok hepsi aynı zaten gönlünden ne geçiyorsa onu alabilirsin. Ama ben sıvı soğutma yerine genelde kule tipi hava soğutma tavsiye ederim. Hem pratik hem rahat temizlenir hem de sıvı soğutma kadar performans verebiliyorlar. Hem de genelde sessiz çalışırlar.

Şimdi sizi üzen bir durum mu var ki alma gereği duyuyorsun? Eğer bilgisayar olması gerektiği gibi çalışıyorsa alman gerekmiyor. O parayla başka bir ihtiyacını giderebilirsin. Veya sistemini geliştirebilirsin mesela bir M.2 veya SSD alabilirsin oyunların boyutu artık 100GB'leri aşmaya başladı. Ha eğer diyorsan benim param var almak istiyorum görüntüsü çok hoş diyorsan al. Az çok hepsi aynı zaten gönlünden ne geçiyorsa onu alabilirsin. Ama ben sıvı soğutma yerine genelde kule tipi hava soğutma tavsiye ederim. Hem pratik hem rahat temizlenir hem de sıvı soğutma kadar performans verebiliyorlar. Hem de genelde sessiz çalışırlar.

Hocam öyle aşırı param yok kosede 3 bin TL var ama sıvı soğutma şart bana kalacak olursa sistemi alirken alamadim şartlardan dolayi simdi almak istiyorum kule tipide sevmiyorum açıkçası ya sivi soğutma alirim ya da almam öyle düşünüyorum bir de hocam PC bilgim iyidir ama termal macun yenilemekten korkuyorum PC ciye de götürme ihtimalim yok sizce kendim yenileyebilir miyim?

Hocam öyle aşırı param yok kosede 3 bin TL var ama sıvı soğutma şart bana kalacak olursa sistemi alirken alamadim şartlardan dolayi simdi almak istiyorum kule tipide sevmiyorum açıkçası ya sivi soğutma alirim ya da almam öyle düşünüyorum bir de hocam PC bilgim iyidir ama termal macun yenilemekten korkuyorum PC ciye de götürme ihtimalim yok sizce kendim yenileyebilir miyim?

Oyunlarda veya programlarda herhangi bir sorun yaşıyor musun? Özellikle işlemciye bağlı bir sorun veya aşırı ısınma? Bu faktörlere bağlı olarak termal macun yenilemen gerekebilir ve az biraz bilgin varsa kendinde yapabilirsin çok zor bir şey değil veya bu konulara hakim tanıdık birinden yardımda alabilirsin. Sıvı soğutma mevzusu tamamen sana kalmış dediğim gibi almak istiyorsan al üzmez o fiyat bandında hepsi aşağı yukarı birbirine benzerdir. Ha eğer sıvı soğutma alırken neleri bilmem gerek veya nelere dikkat ederek seçim yapmam gerek diyorsan onunla ilgili rehberlere bakmanda fayda olabilir. Ben sıvı soğutma konusuna çok hakim değilim hayatımda hiç kullanmadım. Ama genel olarak soğutucu firmaları aşağı yukarı birbirine yakın değerler sunar. Aklında bir model varsa ve özellikleri senin bileşenlerin için yeterli ise onu al gitsin çok da fazla düşünmeye gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı