RTX 4060 sistem yükseltme tavsiyesi

Bütçe
23.000 TL

Rexeans

Femtopat
Daha fazla  
Elimde "ASUS TUF Gaming B450M Plus Gaming DDR4" anakart vardır yükseltme yapmak istiyorum.

Grafik kartı: MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black 8G OC GDDR6 128bit.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X 4.6 GHz soket AM4 36 MB.
İşlemci sıvı soğutucu: DeepCool LE520 ARGB 240mm (kasam bu kadar destekliyor)

Bu parçaları aldığımda bir sorun yaşar mıyım?

Bilgisayar kasam: GamePower Ravadin 550W PSU.

Elimde "ASUS TUF Gaming B450M Plus Gaming DDR4" anakart vardır yükseltme yapmak istiyorum.

Bilgisayar kasam: GamePower Ravadin 550W PSU.
4060'a o işlemci gereksiz, r5 5600 al geç bence, stok fanıyla da gıcır giden bi işlemci r5 5600.

Bilgisayar kasam: Gamepower ravadin 550W PSU.

Gamepower PSU kullanmış biri olarak söylüyorum aşırı rezalet. DeepCool PK550D öneririm ben onu kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum.

4060'a o işlemci gereksiz, R5 5600 al geç bence, stok fanıyla da gıcır giden bir işlemci R5 5600.
İşlemcinin güçlü olması benim için bir sorun değil eğer sistemimi eksiye düşürmeyecekse güçlü olsun, sıvı soğutucuyu da ARGB olduğundan dolayı istiyorum biraz da, zevk için diyebilirim, darboğaz yapmadığı sürece sorun yok :)

Gamepower PSU kullanmış biri olarak söylüyorum aşırı rezalet. DeepCool PK550D öneririm ben onu kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum.

Teşekkür ederim tavsiyen için. Şu anda kullandığım PSU bu sistemi kaldırabilecekse problem yok benim için, ilerleyen zamanlarda modüler bir PSU almayı düşünüyorum :)

İşlemcinin güçlü olması benim için bir sorun değil eğer sistemimi eksiye düşürmeyecekse güçlü olsun, sıvı soğutucuyu da ARGB olduğundan dolayı istiyorum biraz da, zevk için diyebilirim, darboğaz yapmadığı sürece sorun yok :)

Teşekkür ederim tavsiyen için. Şu anda kullandığım PSU bu sistemi kaldırabilecekse problem yok benim için, ilerleyen zamanlarda modüler bir PSU almayı düşünüyorum :)

PSU sonraya bırakılmaması gereken bir şey. En ufak bir elektrik kesintisi bile parçalarını bozabilir PSU kötüyse. Benim bilgisayar belli olmayan zamanlarda kendi kendine kapanıyordu. Kernel Power 41 63 hatası yaşıyordum. Bu hatanın temel sebebi PSU. Değiştirince düzeldi. Kaliteli bir PSU almak her zaman garantidir. 550W tarafında ben PK550D öneririm. Kullandım ve gayet yeterli.

Hangi bileşenlerden bu parçalara geçiş yapmak istiyorsunuz, sistem ne için kullanılacak?
Biraz daha bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Hangi bileşenlerden bu parçalara geçiş yapmak istiyorsunuz, sistem ne için kullanılacak?
Biraz daha bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

İşlemci tarafında Ryzen 5 2600 stock fan var ekran kartında ise MSI AMD Radeon R7 370 4 GB var 1 adet 16 GB HyperX Fury Beast RAM'im var (yeni aldım) 1080p yüksek ayarlarda oyun oynayacağım 4070 ekran kartı bütçemi çok aşıyor.

PSU sonraya bırakılmaması gereken bir şey. En ufak bir elektrik kesintisi bile parçalarını bozabilir PSU kötüyse. Benim bilgisayar belli olmayan zamanlarda kendi kendine kapanıyordu. Kernel Power 41 63 hatası yaşıyordum. Bu hatanın temel sebebi PSU. Değiştirince düzeldi. Kaliteli bir PSU almak her zaman garantidir. 550W tarafında ben PK550D öneririm. Kullandım ve gayet yeterli.

Zaman zaman elektrik kesintisi yaşıyorum ama hiçbir sıkıntı göremedim ve henüz 2 hafta oldu kasayı alalı sıfır PSU yani. Bütçem ilerledikçe PSU'yu da değiştiririm.

@Rexeans
Sürekli elektrik kesintisi yaşıyorsanız sistemin can damarını yenilememiz gerektiğini düşünüyorum öncelikle.
Elinizde ki güç kaynağı pekte kaliteli bir model değil bilginiz olsun. Şimdi olmasa da ileride muhakkak değiştirin.

Hazır bütçede varken AM4'e devam etmenin bir anlamı yok, boşa yatırım olur. Sistemi güncel bir hale getirmek çok daha mantıklı. İleride işlemci yükseltmesi yapmak istediğniz de elinizde daha fazla alternatif olur. 5700X'i alırsanız eğer yükseltme yapmak istediğinizde elinizde fazla bir seçenek olmayacak. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Yükseltme için şu parçalara göz atabilirsiniz:

Anakart:

1

İşlemci:

Ram:

Veya:
Ekran kartı:

Bu şekilde 24.000₺'ye yakın bir şey oluyor. Kalite konusunda şüphe ediyorsanız, alırken içiniz rahat olsun. Parçalar gayet kaliteli.
Bütçeyi biraz geçtik, bütçeyi esnetebilme şansınız yoksa, parçaların kalitesini bir tok düşürebiliriz.

Stock fandan ayrı, İşlemci soğutucunuz yoktur galiba.
Dilerseniz geçici bir yöntem olarak şu fanlı modeli alın:

Bunun ile geçici bir süre idare eder daha sonra şu soğutucuyu alırsınız:

Bu soğutucu 7500F'i serin tutmak için fazlasıyla yeterli olur. Ancak bunu almadan önce kasanıza sığıp sığmadığını kontrol edin kesinlikle.

Aklınıza takılan bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz, fikir alışverişi için yardımcı olabilirim size.

Son düzenleme:
@Rexeans
Sürekli elektrik kesintisi yaşıyorsanız sistemin can damarını yenilememiz gerektiğini düşünüyorum öncelikle.
Elinizde ki güç kaynağı pek de kaliteli bir model değil bilginiz olsun. Şimdi olmasa da ileride muhakkak değiştirin.

Hazır bütçede varken AM4'e devam etmenin bir anlamı yok, boşa yatırım olur. Sistemi güncel bir hale getirmek çok daha mantıklı. İleride işlemci yükseltmesi yapmak istediğniz de elinizde daha fazla alternatif olur. 5700X'i alırsanız eğer yükseltme yapmak istediğinizde elinizde fazla bir seçenek olmayacak. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Yükseltme için şu parçalara göz atabilirsiniz:

Anakart:

1

İşlemci:

RAM:

Veya:
Ekran kartı:

Bu şekilde 24.000₺'ye yakın bir şey oluyor. Kalite konusunda şüphe ediyorsanız, alırken içiniz rahat olsun. Parçalar gayet kaliteli.
Bütçeyi biraz geçtik, bütçeyi esnetebilme şansınız yoksa, parçaların kalitesini bir tok düşürebiliriz.

Stock fandan ayrı, işlemci soğutucunuz yoktur galiba.
Dilerseniz geçici bir yöntem olarak şu fanlı modeli alın:

Bunun ile geçici bir süre idare eder daha sonra şu soğutucuyu alırsınız:

Bu soğutucu 7500F'i serin tutmak için fazlasıyla yeterli olur. Ancak bunu almadan önce kasanıza sığıp sığmadığını kontrol edin kesinlikle.

Aklınıza takılan bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz, fikir alışverişi için yardımcı olabilirim size.

Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, bakıyorum da AM4 işlemci soketi gerçekten de eskide kalmış ve AM5 ile DDR5'e geçmekte bir sakınca görmüyorum, dediğiniz gibi ileride yükseltme yapmak istediğimde pek de çok bir seçeneğim olmayacak bu tavsiyeniz için teşekkür ederim. Gönderdiğiniz ekran kartı modelini sonradan gördüm o benim için güzel olacaktır. İşlemci soğutucu konusunda ben kasamın güzel görünmesi için kule tipi değil de aargb sıvı soğutucu kullanmak istiyorum, eğer şu an elimde bulunan stock fan 7500F i soğutabilecekse dediğiniz sistemi almak isterim ama soğutamayacaksa sıvı soğutucu ekleyerek 26-27 bin civarına çıkarmam gerekecek bütçeyi ve bu biraz zorlayacak gibi beni, sizce stock fan geçici bir süre idare edip soğutur mu?

Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, bakıyorum da AM4 işlemci soketi gerçekten de eskide kalmış ve AM5 ile DDR5'e geçmekte bir sakınca görmüyorum, dediğiniz gibi ileride yükseltme yapmak istediğimde pek de çok bir seçeneğim olmayacak bu tavsiyeniz için teşekkür ederim. Gönderdiğiniz ekran kartı modelini sonradan gördüm o benim için güzel olacaktır. İşlemci soğutucu konusunda ben kasamın güzel görünmesi için kule tipi değil de aargb sıvı soğutucu kullanmak istiyorum, eğer şu an elimde bulunan stock fan 7500F i soğutabilecekse dediğiniz sistemi almak isterim ama soğutamayacaksa sıvı soğutucu ekleyerek 26-27 bin civarına çıkarmam gerekecek bütçeyi ve bu biraz zorlayacak gibi beni, sizce stock fan geçici bir süre idare edip soğutur mu?
Kış mevsimine girmek üzereyiz, oda sıcaklığı normal olacağından yeterli olacaktır ancak işlemci tam yükte uzun süre boyunca kullanılırsa yeterli olmayacaktır. Geçici bir süre idare edebilir sizi stok fan. Kullandığınız termal macun kaliteli olsun kesinlikle.
En kötü işlemci otomatik olarak performanstan kısar yani yanma durumu söz konusu olacağını sanmıyorum içiniz rahat olsun :)
Sıvı soğutmaya çokta gerek yok bu seride ama siz bilirsiniz yine de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerdiğim ekran kartının soğutma performansında içinizde bir şüphe varsa şu videoyu izlemenizi öneririm.
Galax gayet kaliteli markadır, videoda güzel testler yapılıyor. Bu markada yabancılık çekiyorsanız videoyu izledikten sonra içiniz daha da rahat eder.

( Videoda aynı model ekran kartı yoktur ama soğutma bloklarının çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Az çok bir fikir almanız adına paylaştım videoyu.)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı