RTX 4060 sistem yükseltme tavsiyesi

Bütçe
23.000 TL
Kış mevsimine girmek üzereyiz, oda sıcaklığı normal olacağından yeterli olacaktır ancak işlemci tam yükte uzun süre boyunca kullanılırsa yeterli olmayacaktır. Geçici bir süre idare edebilir sizi stok fan. Kullandığınız termal macun kaliteli olsun kesinlikle.
En kötü işlemci otomatik olarak performanstan kısar yani yanma durumu söz konusu olacağını sanmıyorum içiniz rahat olsun :)
Sıvı soğutmaya çok da gerek yok bu seride ama siz bilirsiniz yine de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerdiğim ekran kartının soğutma performansında içinizde bir şüphe varsa şu videoyu izlemenizi öneririm.
Galax gayet kaliteli markadır, videoda güzel testler yapılıyor. Bu markada yabancılık çekiyorsanız videoyu izledikten sonra içiniz daha da rahat eder.

İşlemci konusunda gerçekten içim rahatladı çok teşekkür ederim, Galax konusunda ise başta çok yabancılık çektim ama sonradan dediler ki ASUS ve MSI markalarının sadece ismi var bu tür isimsiz markalar çok daha kaliteli oluyor dediler ve benim de aklıma yattı açıkçası, bu önerilerinizi ciddiye alıp bütçemi göz önünde bulunduracağım, çok teşekkür ederim.

@Rexeans
Hocam isterseniz 7500F stock fan yeterli olur mu diye bir konu açın, bu şekilde kullanan arkadaşlar bizzat kendi tecrübelini söylesinler, bir de onlardan dinleyin.
Ben, işlemciyi tam yüke sokmadan, stok fan ile bir süre idare edilebildiğini biliyorum ama siz yine de işi sağlama alın isterseniz :)

@Rexeans
Hocam isterseniz 7500F stock fan yeterli olur mu diye bir konu açın, bu şekilde kullanan arkadaşlar bizzat kendi tecrübelini söylesinler, bir de onlardan dinleyin.
Ben, işlemciyi tam yüke sokmadan, stok fan ile bir süre idare edilebildiğini biliyorum ama siz yine de işi sağlama alın isterseniz :)

Teşekkür ederim çok sağ olun.

Toplam 26.134 TL. Kaliteli sıvı soğutma dahil.
Aynı sıvı soğutmanın 360mm versiyonunun incelemesi.
Galax 4070 ti süper var bende.
Furmark testi
IMG_2097.jpeg
IMG_2041.jpeg

Toplam 26.134 TL. Kaliteli sıvı soğutma dahil.
Aynı sıvı soğutmanın 360mm versiyonunun incelemesi.
Galax 4070 Ti Super var bende.
FurMark testi.
Eki Görüntüle 2340609Eki Görüntüle 2340610

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. A620 anakart giriş seviyesi olduğu için tercihim olmayacaktır, RAM için XPG'nin 6000MHz değerindeki RAM'ini alacağım, sıvı soğutucu olarak DeepCool markasının gayet iyi bir marka olduğunu düşünüyorum ve gönderdiğinizden daha ucuz, işlemci ve ekran kartında hemfikiriz, güç kaynağını da daha sonra paraya kıyıp modüler düzgün bir şey alacağım :)

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. A620 anakart giriş seviyesi olduğu için tercihim olmayacaktır, RAM için XPG'nin 6000MHz değerindeki RAM'ini alacağım, sıvı soğutucu olarak DeepCool markasının gayet iyi bir marka olduğunu düşünüyorum ve gönderdiğinizden daha ucuz, işlemci ve ekran kartında hemfikiriz, güç kaynağını da daha sonra paraya kıyıp modüler düzgün bir şey alacağım :)

DeepCool önermiyorum. Lt ve LS serisinde şikayetler fazla. Ayrıca ucuz değil siz hangi DeepCool modeline bakıyorsunuz? LE500 mü? Kule tipi soğutucu bile daha mantıklı o modelden. Bütçenizi geçmemek için A620 önerdim. Düzgün B650 modeller 4.5k bandından başlıyor. Güç kaynağıda XPG Pylon stokta olmadığı için bu fiyattaki en mantıklı model. RAM size kalmış bütçeniz yeterse şunu öneririm.
DeepCool ile bir sürü şikayet var. DeepCool humming yazın demek istediğimi anlarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bütçeniz yeterse şu iki anakarta bakabilirsiniz.
Colorful anakartın özellikleri fiyatına göre çok iyi. MSI B650 Tomahawk'ta bulunmayan PCI-e 5.0 desteği mevcut.
15 faz.
2 PCI-e 5.0 X4 M.2 SSD yuvası
BIOS flashback.
Pasif soğutma M.2 ve VRAM.
7600MHz'ye kadar RAM desteği.
Clear CMOS PIN'i.
1xpcle 5.0 X16 yuvası
1×pcıe X16 yuvası (PCI-e 4.0 X4 özelliklerini destekler)
1×pcıe 4.0 X1 yuvası.
1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-C ve 1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-a yüksek hızlı arka arayüz.
Realtek 2.5G hızlı kablolu ağ kartı.
4 tane bellek slotu.
2 tane M.2
DisplayPort girişi.
Sıvı soğutmanın markasını beğenmediniz ama testlere bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Enermax 1990 yılında kuruldu ve bu sıvı soğutma 5 yıl garantili. Yani kalite konusunda problem olmaz.

Desktop Screenshot 2024.10.29 - 23.08.09.51.png

Desktop Screenshot 2024.10.29 - 23.06.41.49.png

Testte DeepCool LT720 daha sesli çıkıyor. Soğutmaları aşağı-yukarı aynı. DeepCool en ucuz 4 bin TL, enermax ise en ucuz 3.200 TL. Yine de daha kötü ürünü almak istediğinize emin misiniz? Bu kadar şikayet varken ve sesli bir model olduğu halde. Linklerini de paylaştım ürünlerin.

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 11.45.46.79.png

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 11.45.49.50.png

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 11.45.52.41.png

Sizin daha ucuz dediğiniz model LE500 yani LT520 ve LT720'nin alt modeli. Benim attığım LT modelinden daha iyi denk ürünler bile değiller. Uzun uzadıya yazdım umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
DeepCool önermiyorum. Lt ve LS serisinde şikayetler fazla. Ayrıca ucuz değil siz hangi DeepCool modeline bakıyorsunuz? LE500 mü? Kule tipi soğutucu bile daha mantıklı o modelden. Bütçenizi geçmemek için A620 önerdim. Düzgün B650 modeller 4.5k bandından başlıyor. Güç kaynağıda XPG Pylon stokta olmadığı için bu fiyattaki en mantıklı model. RAM size kalmış bütçeniz yeterse şunu öneririm.
DeepCool ile bir sürü şikayet var. DeepCool humming yazın demek istediğimi anlarsınız.

Bütçeniz yeterse şu iki anakarta bakabilirsiniz.
Colorful anakartın özellikleri fiyatına göre çok iyi. MSI B650 Tomahawk'ta bulunmayan PCI-e 5.0 desteği mevcut.
15 faz.
2 PCI-e 5.0 X4 M.2 SSD yuvası
BIOS flashback.
Pasif soğutma M.2 ve VRAM.
7600MHz'ye kadar RAM desteği.
Clear CMOS PIN'i.
1xpcle 5.0 X16 yuvası
1×pcıe X16 yuvası (PCI-e 4.0 X4 özelliklerini destekler)
1×pcıe 4.0 X1 yuvası.
1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-C ve 1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-a yüksek hızlı arka arayüz.
Realtek 2.5G hızlı kablolu ağ kartı.
4 tane bellek slotu.
2 tane M.2
DisplayPort girişi.
Sıvı soğutmanın markasını beğenmediniz ama testlere bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Enermax 1990 yılında kuruldu ve bu sıvı soğutma 5 yıl garantili. Yani kalite konusunda problem olmaz.

Eki Görüntüle 2340656

Eki Görüntüle 2340659

Testte DeepCool LT720 daha sesli çıkıyor. Soğutmaları aşağı-yukarı aynı. DeepCool en ucuz 4 bin TL, enermax ise en ucuz 3.200 TL. Yine de daha kötü ürünü almak istediğinize emin misiniz? Bu kadar şikayet varken ve sesli bir model olduğu halde. Linklerini de paylaştım ürünlerin.

Eki Görüntüle 2340662

Eki Görüntüle 2340663

Eki Görüntüle 2340664

Sizin daha ucuz dediğiniz model LE500 yani LT520 ve LT720'nin alt modeli. Benim attığım lt modelinden daha iyi denk ürünler bile değiller. Uzun uzadıya yazdım umarım anlatabilmişimdir.

Anladım enermax çok daha iyi duruyor performans bakımından evet, ama ben kasamı masanın üzerinde tutuyorum ve güzel bir görüntüsü olmasını istiyorum ama gösterdiğiniz sıvı soğutucu gözüme gerçekten çirkin geldi, o yüzden hiç ısınamadım. Daha şık görünüşlü 240mm sıvı soğutucuları varsa eğer değerlendirmek isterim, yoksa bu gidişle gidip Cooler Master ya da Corsair alacağım çok yüksek fiyatlardan :(

Anladım enermax çok daha iyi duruyor performans bakımından evet, ama ben kasamı masanın üzerinde tutuyorum ve güzel bir görüntüsü olmasını istiyorum ama gösterdiğiniz sıvı soğutucu gözüme gerçekten çirkin geldi, o yüzden hiç ısınamadım. Daha şık görünüşlü 240mm sıvı soğutucuları varsa eğer değerlendirmek isterim, yoksa bu gidişle gidip Cooler Master ya da Corsair alacağım çok yüksek fiyatlardan :(
Dediğiniz gibi yüksek fiyattan almak zorunda kalacaksınız. Ben olsam enermax alırdım ben görüntüsünü beğendim.
Videodan bakın görünümüne belki fikriniz değişir.

Bu arada anakart için belirli bütçe var mı?

Anakart için belirli bütçeniz var mı?

Anakart için bütçe ayırmamıştım o sonradan dahil oldu sadece ekran kartı işlemci ve sıvı soğutucu için bütçe ayırmıştım, ekstra olarak anakart ve RAM için para kazanmam gerekecek :D

Anakart için bütçe ayırmamıştım o sonradan dahil oldu sadece ekran kartı işlemci ve sıvı soğutucu için bütçe ayırmıştım, ekstra olarak anakart ve RAM için para kazanmam gerekecek :D

F/P odaklı giderseniz 26 bin TL bandında dediğim sistemi toplayabiliyorsunuz. Eğer sizin istediğiniz şekilde olursa 30K'yı bile geçebilir. Attığım ürünlerde kalitesiz değil yani. Testini paylaştım. Anakartın özelliklerini de yazdım. Fiyatlarına göre en iyisi bunlar. Tabii ki de bir Tomahawk falan değil ama neredeyse yarı fiyatına alıyorsunuz ona göre değerlendirin. 3K'lık enermax 4 bin TL'ye satılan DeepCool'dan daha iyi. Sırf görünüm için fazladan para verip daha kötü ürünü almak mantıklı olmaz. Bütçenizde sıkıntılı zaten. 5 bin TL'ye alacağınız sıvı soğutma bile 3K'lık Enermax'tan Max 3-4 derece serin çalışır. Sizce değer mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı