RTX 4060 sistemde bir anda bütün oyunlar crash verip kapanmaya başladı

ruzgar31567

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB Lexar
SSD veya HDD modeli
500 Kioxia SSD 500 Kodak SATA SSD 500 eski hardisk
Ekran kartı
RTX4060
Anakart
Gigabyte H610M-H v2
İşlemci
intel i5 12400f
CS2 de düşük sistem deyip uyarı verdi. Maç içinde attı. PUBG fotoğraftaki gibi bazı oyunlara hiç girmedi durduk yere bir anda oldu. Ekran kartından şüphelendim çünkü masaüstü siyah oluyod. U DDU ile driver temizledim bir daha kurdum PUBG ana menüde GPU 70 derece işlemci sıcaklığı normal FurMark testi de iyi çıktı. CS2 de FPS normal ama oyundan dün maç başlar başlamaz ateş edince atıyordu ama bugün biraz oynayabildim ama yine attı Cities Skylines'a hiç girmiyor.

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Screenshot 2025.08.21 - 00.00.41.56.png

Durum donanımın tamamen sağlıklı olduğunu göstermiş; FurMark testi iyi, GPU/CPU sıcaklıkları normal. Oyunların çökmesi büyük ihtimalle driver uyumsuzluğu veya oyun optimizasyonundan kaynaklı. DDU ile temiz kurulum iyi ama bazı oyunlar eski/uyumsuz GPU sürücülerine hassas olabilir. Deneyebileceğin şeyler: Farklı bir sürücü versiyonu yüklemek (bazen en son sürüm değil bir önceki stabil sürüm daha iyi olur), oyunları yönetici olarak çalıştırmak, Windows güncellemelerini kontrol etmek, gerekirse oyun dosyalarını doğrulamak. Eğer sorun devam ederse ekran kartı veya PSU ile ilgili stabilite testlerini tekrar gözden geçirmek mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı