RTX 4060 sistemde düşük performans nasıl giderilir?

Speaxy

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni sistem aldım sistemin özellikleri i5-13400F, ASUS RTX 4060 8 GB, 16 GB RAM. Sistemin YouTube'da FPS testlerini izlediğimde Fortnite 300-400 arası RDR2 65-80 arası oluyor fakat ben iki oyunda da aynı ayarları yaptığımda Fortnite 150-250 RDR2 55-65 civarı oluyor bunun nedeni nedir? Ekran kartı güncellemelerini yaptım.

İşlemciye yapacağın bir ayar yok zaten OC yapılan bir işlemci değil. OC yaptığın ayar neyin ayarı acaba? Ben MSI anakart kullanıyorum o yüzden ASUS anakart ayarlarına hakim değilim ama genel anlamda Resizable Bar açıktır ama yine de kontrol et açık değilse aç hocam. Ayrıca CPU soğutma ayarı Intel Default Settings (iki seçenek daha var denedim ben işlemci testinde en yüksek skoru Intel varsayılan ayarlar verdi) ve varsa başka performans ayarı kontrol edebilirsin. RAM konusunda XMP açmışsın 3200 MHz frekans ile çalışıyor demişsin o tamam zaten. Ez System Tuning modu için Performance ayarını seçip test edebilirsin. Yinede hangi seçeneği seçmen konusunda ufak bir araştırma yap istersen.

Windows ayarlarında ise oyun modunu açmak, güç seçeneklerinden yüksek yada nihai performansı seçmek, arka plan uygulamalarını kapatmak, windows grafik ayarları üzerinden belirttiğin oyunları yüksek performans olarak ayarlayarak deneyebilirsin.

Oyun ayarları ise sana kalmış RDR 2'de ben mesela bazı ayarlamalar ile 120-150 FPS arası oynuyorum.

buna
MyAsus'da performans modunda mı balance da mı?
nerden bakacağım kral driver falan mı myasus

İşlemciye yapacağın bir ayar yok zaten OC yapılan bir işlemci değil. OC yaptığın ayar neyin ayarı acaba? Ben MSI anakart kullanıyorum o yüzden ASUS anakart ayarlarına hakim değilim ama genel anlamda Resizable Bar açıktır ama yine de kontrol et açık değilse aç hocam. Ayrıca CPU soğutma ayarı Intel Default Settings (iki seçenek daha var denedim ben işlemci testinde en yüksek skoru Intel varsayılan ayarlar verdi) ve varsa başka performans ayarı kontrol edebilirsin. RAM konusunda XMP açmışsın 3200 MHz frekans ile çalışıyor demişsin o tamam zaten. Ez System Tuning modu için Performance ayarını seçip test edebilirsin. Yinede hangi seçeneği seçmen konusunda ufak bir araştırma yap istersen.

Windows ayarlarında ise oyun modunu açmak, güç seçeneklerinden yüksek yada nihai performansı seçmek, arka plan uygulamalarını kapatmak, windows grafik ayarları üzerinden belirttiğin oyunları yüksek performans olarak ayarlayarak deneyebilirsin.

Oyun ayarları ise sana kalmış RDR 2'de ben mesela bazı ayarlamalar ile 120-150 FPS arası oynuyorum.
hocam rdr ayarlarını atma şansın var mı ben direk grafik ön ayarını en yükseğe çektim varsa ufak tefek muhabbetleri görmüş olurum çok hakim değilim rdr ayarlarına

buna

nerden bakacağım kral driver falan mı myasus

hocam rdr ayarlarını atma şansın var mı ben direk grafik ön ayarını en yükseğe çektim varsa ufak tefek muhabbetleri görmüş olurum çok hakim değilim rdr ayarlarına
Birazdan atayım zamanında baya araştırmıştım bu oyunun grafik ayarları konusunda baya uzun uzun testler ve araştırmalar var biraz karmaşık ve sorunlu bir grafik yapısı var özellikle sabit dururken net, hareket halinde bulanıklaşıyor arama yapsan bir dünya konu ve yorum bulursun.
Grafiksel açıdan görüntüde çok fark olmadan bazı ayarları kısarak performans arttırmak amacıyla yapılmış bir ayar.

Birazdan atayım zamanında baya araştırmıştım bu oyunun grafik ayarları konusunda baya uzun uzun testler ve araştırmalar var biraz karmaşık ve sorunlu bir grafik yapısı var özellikle sabit dururken net, hareket halinde bulanıklaşıyor arama yapsan bir dünya konu ve yorum bulursun.
Grafiksel açıdan görüntüde çok fark olmadan bazı ayarları kısarak performans arttırmak amacıyla yapılmış bir ayar.
evet bende farkettim hareket edince bulanıklık muhabbetini sana zahmet müsait olduğunda atarsan çok işime yaramış olur hocam

evet bende farkettim hareket edince bulanıklık muhabbetini sana zahmet müsait olduğunda atarsan çok işime yaramış olur hocam
Hareket edince bulanıklığın olma sebebi motion blur olabilir mi arkadaşlar.

Ayarların görsellerini aldım ama yükleyemiyorum boyutu mu büyükmüş neymiş tek tek elle yazayım ayarla dene hacım.

Ayarlar:
Çözünürlük: 1920x1080
Yenileme hızı: 144
Görüntü modu: Tam ekran
Dikey senk.: Kapalı
NVIDIA Refleks: Açık
Üç doğrusal süzme: Açık
Kaplama kalitesi: Ultra
Eşyönsüz süzme: x16
Aydınlatma kalitesi: Orta
Evrensel ışıklandırma kalitesi: Yüksek
Gölge kalitesi: Yüksek
Uzak gölge kalitesi: Yüksek
Ortam aydınlatma (SSAO): Ultra
Yansıma kalitesi: Orta
Ayna kalitesi: Ultra
Parçacık kalitesi: Ultra
Tesselasyon kalitesi: Ultra
NVIDIA DLSS: Kapalı
AMD FSR: Kapalı
TAA: Orta
FXAA: Kapalı
MSAA: Kapalı
Grafik API: Vulkan (yada Directx deneyebilirsin)
Yakın hacimsel öge çöz.: Düşük
Uzak hacimsel çöz.:Orta
Hacimsel aydınlatma kalitesi: Yüksek
Serbest hacimsel ölçeklendirme: Açık
Parçacık aydınlatma kalitesi: Orta
Yumuşak gölgeler: Yüksek
Çim gölgeleri: Orta
Uzun gölgeler: Açık
Tam çöz. ortam aydınlatma: Kapalı
Su kırılma kalitesi: Orta
Su yansıma kalitesi: Yüksek
Su fizik kalitesi: 2 bar (orta)
Çöz. ölçeği: Kapalı
TAA keskinleştirme: en sona kadar açık
Hareket bulanıklığı: Kapalı
Yansıma MSAA: x2
Geometrik detay seviyesi: en sona kadar açık
Çim detay seviyesi: en sona kadar açık
Ağaç kalitesi: Yüksek
Paralaks Okl.: Yüksek
İz kalitesi: Yüksek
Kürk kalitesi: Yüksek
Ağaç tesselasyonu: Kapalı

Son düzenleme:
Bunun için birçok etken var. BIOS ayarları, güncel sürücüler, Windows ayarları, oyunun ayarları hepsini iyi ayarlamak lazım.
eyvallah kral teşekkür ederim

Ayarların görsellerini aldım ama yükleyemiyorum boyutu mu büyükmüş neymiş tek tek elle yazayım ayarla dene hacım.

Ayarlar:
Çözünürlük: 1920x1080
Yenileme hızı: 144
Görüntü modu: Tam ekran
Dikey senk.: Kapalı
NVIDIA Refleks: Açık
Üç doğrusal süzme: Açık
Kaplama kalitesi: Ultra
Eşyönsüz süzme: x16
Aydınlatma kalitesi: Orta
Evrensel ışıklandırma kalitesi: Yüksek
Gölge kalitesi: Yüksek
Uzak gölge kalitesi: Yüksek
Ortam aydınlatma (SSAO): Ultra
Yansıma kalitesi: Orta
Ayna kalitesi: Ultra
Parçacık kalitesi: Ultra
Tesselasyon kalitesi: Ultra
NVIDIA DLSS: Kapalı
AMD FSR: Kapalı
TAA: Orta
FXAA: Kapalı
MSAA: Kapalı
Grafik API: Vulkan (yada Directx deneyebilirsin)
Yakın hacimsel öge çöz.: Düşük
Uzak hacimsel çöz.:Orta
Hacimsel aydınlatma kalitesi: Yüksek
Serbest hacimsel ölçeklendirme: Açık
Parçacık aydınlatma kalitesi: Orta
Yumuşak gölgeler: Yüksek
Çim gölgeleri: Orta
Uzun gölgeler: Açık
Tam çöz. ortam aydınlatma: Kapalı
Su kırılma kalitesi: Orta
Su yansıma kalitesi: Yüksek
Su fizik kalitesi: 2 bar (orta)
Çöz. ölçeği: Kapalı
TAA keskinleştirme: en sona kadar açık
Hareket bulanıklığı: Kapalı
Yansıma MSAA: x2
Geometrik detay seviyesi: en sona kadar açık
Çim detay seviyesi: en sona kadar açık
Ağaç kalitesi: Yüksek
Paralaks Okl.: Yüksek
İz kalitesi: Yüksek
Kürk kalitesi: Yüksek
Ağaç tesselasyonu: Kapalı
hocam senin ayarlardada çok bir şey değişmedi ben 60-70 gördüm en fazla kafama takıldı sistemin ney senin 120-150 oynuyorsun merak ettim

Son düzenleme:
eyvallah kral teşekkür ederim

hocam senin ayarlardada çok bir şey değişmedi ben 60-70 gördüm en fazla kafama takıldı sistemin ney senin 120-150 oynuyorsun merak ettim
Sistemimiz benzer sayılır bende de i5 13400F-RTX 4060 var diğer bileşenler ise MSI Pro B760M-P DDR4 anakart, 32 GB (2x16 dual kit) 3200 MT/s RAM, Samsung 980 Pro 512 GB M.2 SSD, sıvı soğutma ve 800W Gold PSU var.

Hatta görüntü ölçeğini yükselttim geçen 1x250 mi ne yaptım görüntü biraz daha keskin güzel oldu ortalama 100 FPS falan oynuyorum. Bugün oyun içinden tekrardan görüntü alıp buraya eklemeye çalışacağım ayarları kontrol edersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı