RTX 4060 sistemde GPU kullanımı %10'a düşüyor ve FPS düşmesi oluyor

Tahayılmaz2

Centipat
Daha fazla  
RAM
CORSAİR 16GB 3200MHZ CL18
SSD veya HDD modeli
970 EVO PLUS + 1TB HDD
Ekran kartı
RTX 4060 OC
Anakart
BİOSTAR B550MH
İşlemci
RYZEN 5 5600
Önceden de bu sorunu 1050 + Ryzen 5 5600 ile yaşıyordum bu sıkıntıdan kurtulmak için ekran kartımı yükselttim ve 4060 OC aldım.
Miles Morales oynarken 10-15 saniyede bir GPU kullanımı %10'un altına iniyor ve bu da FPS'mi düşürüyor grafiklerle bir alakası vardır diye düşündüm. En düşük grafiklerde denedim DLSS'i kapatıp ve açıp denedim.
Sorundan kurtulamadım sizlere de bir danışmak istedim.
PC:
4060 8 GB OC.
Ryzen 5 5600.
650W Bronze.
970 EVO Plus 500GB.
Corsair 16 GB 2x8 3200MHz RAM.

Bahsettiğin şey drop yemek dediğimiz olay ise, oyun ayarlarından dikey senkronizasyonu kapatmayı deneyebilirsin

BIOS sürücüleriniz güncel mi? Dxdiag'ı açıp BIOS yazan yerdeki değeri söyler misiniz?

@Tahayılmaz2 En kaliteli ekran kartlarıyla bile oynanan çoğu kaliteli oyunlarda bu ayarı kapalı tutuyorlar genelde. Bende 4060Ti kullanıyorum ama gel gör ki Ets2 gibi eski bir oyunda dikey senkronizasyonu açtığımda bomboş haritada bile bir kaç saniyeye bir FPS 20-30 derece aralığında düşüp artıyor ve bu esnada görüntüde saniyelik bir takılma yapıyor.

Tamam reis deniyorum inşallah sorun düzelir

Tabikide

Hocam VirusTotal virüs olarak algılıyor bir sorun olur mu?

ATTACH=full]2080307[/ATTACH]

Hocam VirusTotal virüs olarak algılıyor bir sorun olur mu?
Anakart'ın kendi sitesinden indirilen bir dosya neden virüslü olsun arkadaşım? Endişe edilecek bir şey yok, ayrıca buradaki sonuçlar false-positive, doğru bir sonuç değil yani.

Anakart'ın kendi sitesinden indirilen bir dosya neden virüslü olsun arkadaşım? Endişe edilecek bir şey yok, ayrıca buradaki sonuçlar false-positive, doğru bir sonuç değil yani.

Böyle diyor ve sonra program kendiliginden kapanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…