RTX 4060 sistemde Hogwarts Legacy anlık FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

TRCONNOR

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengence 16 Gb DDR5 5200 Mhz Tek Kanal
Ekran kartı
MSI Ventus 2X RTX 4060 8 GB
Anakart
MSI PRO A620M-E
İşlemci
Ryzen 5 7600
Dostlar oyun ayarlarım resimlerdeki gibi anlık FPS düşüşü oluyor. Mesela 145 FPS'den anlık 30 filan düşüyor sinematiklerde bazen 4 FPS oluyor. Neden oluyor böyle? Bir çözümü var mı bu sorunun acaba?
Oyun ayarlarım:

Dosya Ekleri

• resim_2024-09-13_230721347.png
    673,1 KB · Görüntüleme: 40
180 Hz ASUS TUF Gaming VG279Q3A.

Hocam hikayeli oyun oynuyorsunuz çözümü şu FPS sınırlandıracaksın çünkü PC sana fazla FPS vermek için kendini zorluyor bu nedenle ısınıyor 144 veya 120 FPS sınırla çözülür sıkıntın.

180 Hz ASUS TUF Gaming VG279Q3A.

Hocam bir de Afterburner yokmuş PC finalmi yoksa beta mı yükleyeyim sizce.

Her zaman final iyidir.

Tamam hocam onu da deneyeyim peki oynarken şu an oyunu sıcaklık kaç olmalı ona göre SS atayım.

Normalde optimizasyonu düzgün bir oyun olsa böyle sıkıntı yaşamazsın işte de günümüzün oyun motorları sıkıntısı.

Tamam hocam onu da deneyeyim peki oynarken şu an oyunu sıcaklık kaç olmalı ona göre SS atayım.

Hocam normalde 85-90dereceye gelince güçü kısar ekran kartı(ekran kartından kartına değişir )

Hocam bilgiler bu şekilde 85 kadar çıkmadı çok şükür sizin söylediğiniz gibi 144 sabitledim oyun içi FPS'i şu an bir sorun yok gibi.

Dosya Ekleri

• resim_2024-09-13_233244934.jpg
    264,4 KB · Görüntüleme: 33
Hocam bilgiler bu şekilde 85 kadar çıkmadı çok şükür sizin söylediğiniz gibi 144 sabitledim oyun içi FPS'i şu an bir sorun yok gibi.

Tamamdır hocam geçmiş olsun sevindim yardımcı olabildiysem iyi eğlenceler.

Tamamdır hocam geçmiş olsun sevindim yardımcı olabildiysem iyi eğlenceler.

Hocam kötü haberlerle geldim ne yazık ki arada gene düşme var mesela yeni bir yere girdiğimde filan ama 30-40 değil de 60 düşüyor sanırım oyunda genel olarak sorun var ama yapacak bir şey yok umarım alışabilirim.

60 düşmesi normal anlık düşüyor ise render yapıyor oyun

Hocam peki 17'ye düşmesi normal mi hani 60 düşse gene neysede 17-22 görüyorum hani bunun bir çözümü yok mudur?

Hocam yabancı forumlarada baktım adam 4090 sistemde bile sıkıntı çekiyor yani çözüm videoları programları var da ben pek bir şey değişeceğini sanmam, bunun çözümü oyunu konsoldan oynamanız maalesef.

Örnek vermem gerekirse buradaki sohbete bakarsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…