RTX 4060 sistemde Kernel Power 41 hatası

mrcilbir

Picopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
4060
Anakart
Gigabyte
İşlemci
5600
Merhaba 2 hafta önce İncehesap'tan aldığım hazır sistem bilgisayar bugün 2 defa oyun esnasında kapandı. Olay yöneticisine girdiğimde bu olaya dair 4 kayıt var. 2 tanesi bahsettiğim anda olmuş diğer 2 tanesi de ben PC'de değilken Steam'den oyun indirmeye bıraktığımda olmuş ama bu 2 tanesinden haberim yoktu. Neden olur? Nasıl bir yol izlemeliyim? PC'den pek anlamam ama internette genelde PSU kaynaklı diyor. Ekran kartına yük bindirip performansı takip etmek için biraz Squad oynadım 30dk falan sıcaklık 63 dereceyi aşmadı ve genel GPU kullanımı 95 civarı, fan hızı 1.6k idi ve bu 30 dakikalık sürede Kernel Power hatası almadım.

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-10_113749091.png
    98,6 KB · Görüntüleme: 30

Sadece ekran kartı değil işlemci ısısı da önemli. Nasıl soğutucu var? Power kaç wattlık marka model bilgisi var mı?

Furmark + prime95 ile teste sokabilir misiniz?

Ayrıca 20dk falan occt stability test yapın lütfen.

Sadece ekran kartı değil işlemci ısısı da önemli. Nasıl soğutucu var? Power kaç wattlık marka model bilgisi var mı?

Şu an boştaki hali böyle sadece arka planda Steam açık, başka yerden bakılıyorsa tarif edebilirseniz memnun olurum. 500W powersuply, stok fanlar var ben ekstra fan almadım.

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-10_115908334.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 26
  • resim_2025-01-10_120139571.png
    134,8 KB · Görüntüleme: 26
Şu an boştaki hali böyle sadece arka planda Steam açık, başka yerden bakılıyorsa tarif edebilirseniz memnun olurum. 500W powersuply, stok fanlar var ben ekstra fan almadım.
işlemci ısısını takip edin core temp gibi bir uygulama ile. Msi after burner la ekranda da edebilirsiniz oyun esnasında. Stok fan ile uzun süre soğumaz ise kapatabiliyor sistemler elektrik kesilmiş gibi. Aşırı ısıya maruz kalınca macun da kuruyor zamanla..

FurMark + Prime95 ile teste sokabilir misiniz?

Ayrıca 20dk falan OCCT stability test yapın lütfen.

Preset: 1080 olanın sonucu bu. Bir de gpz-Z test yaptım ama onun ekran görüntüsünü kaybettim. Sonuçları: Maksimum sıcaklık 65min 35 idi 20 dk test süresince hiçbir hata almadım. Umarım doğru yapmışımdır.

Burada CPU burner var işlemci çekirdek sayınızı girin ve onu da test içeriğinize dahil edin. Fanın soğutabilme kabiliyeti kısa sürede ortaya çıkar aşırı ısınır ya da kapatır ise devam ettirmeyin.

Prime95 ile test yapabilir misin "small fft" testinde? HWInfo ile de sıcaklıklara bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…