RTX 4060 Ti sistemde Kernel Power 41 (63) sorunu

Jave7

Decapat
Daha fazla  
Evet başlıkta gördüğünüz hatayı alıyorum ve bazı çözümleri denedim ve sorun hala devam ediyor. Bu sorunun çalışan yeni bir çözümü yok mu? Gerçekten kafayı yedirtecek düzeyde, bilgisayarım hafif oyunlarda bile donuyor ve kasadan yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

i5 13400F işlemci.
ASUS Prime H610M-K anakart.
G.Skill 8 GB Ripjaws V 3200MHz CL16 RAM.
ASUS GeForce 4060 Ti Dual OC 8 GB ekran kartı.
Thermaltake view 200tg 650W 80+ ARGB ATX mid Tower kasa.
Kingston NV2 500GB NVMe SD.
Seagate 1TB barrcauda 64MB hard disk.

Dosya Ekleri

• 7.png
    7.png
    29,9 KB · Görüntüleme: 35
Genelde güç kaynağı arızalarından kaynaklı bir sorun bu. Bazen evdeki prizden bile kaynaklı olabiliyor. Farklı bir güç kaynağı ya da farklı bir evin prizinden denemek gerekiyor.
Ayrıca bunu inceleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Genelde güç kaynağı arızalarından kaynaklı bir sorun bu. Bazen evdeki prizden bile kaynaklı olabiliyor. Farklı bir güç kaynağı ya da farklı bir evin prizinden denemek gerekiyor.
Ayrıca bunu inceleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Prizi değiştirmeyi ve sorun çözülmezse performans testini de deneyeceğim. İnternette PSU kablosunu değiştirip çözenlerde gördüm. Bu 3 şeyi deneyip olmazsa garantiye vereceğim. Teşekkür ederim cevap için.

Sonuç ne oldu peki aynı hatayı ben de aldım bir kere ve daha hiç olmadı.

Sonuç ne oldu peki aynı hatayı ben de aldım bir kere ve daha hiç olmadı.

Maalesef olumlu bir sonuç yok. İşlemciyi 60W'a kadar düşürdüm 4.5 GHz ve 1.3V üzerine çıkmayacak şekilde yaptım şu 2 gündür kapanmıyor fakat oyun deneyiminden mahrum bırakıyor (Ciddi FPS düşüşü var). Arkadaşımdan Ryzen 7 7900 işlemciyi alıp test edeceğim. Önümüzdeki ay gelecek. Eğer ki onda da çözülmezse anakart son ihtimal kalıyor. O durumda da anakart arayışına geçeceğim.

Maalesef olumlu bir sonuç yok. İşlemciyi 60W'a kadar düşürdüm 4.5 GHz ve 1.3V üzerine çıkmayacak şekilde yaptım şu 2 gündür kapanmıyor fakat oyun deneyiminden mahrum bırakıyor (Ciddi FPS düşüşü var). Arkadaşımdan Ryzen 7 7900 işlemciyi alıp test edeceğim. Önümüzdeki ay gelecek. Eğer ki onda da çözülmezse anakart son ihtimal kalıyor. O durumda da anakart arayışına geçeceğim.
Ben sorunu şöyle tetikledim USB mini fan vardı kasanın ön paneline bağlamıştım küçükte olsa voltaj çekiyordu, bilgisayarımı kapat dedim ve ardından fanın anahtarını kapattım yani gücü kestim anında tak diye bu hata ile karşılaştım sonra bir daha olmadı yani dışardan etki eden bir şeylerde tetikleyebiliyor bu durumu ucu çok açık bir sorun araştırdım harbi sinir bozucu bir şey umarım sorununu çözersin, bi gelişme olursa yazarım, geri dönüş için teşekkürler.

@atar1993 Dostum merhaba ben sorunun kaynağını buldum bir program aracılığı ile sorun "navagio.sys" çalışmasıymış bu da Pubg denilen oyunun bir dosyası, kullandığım program "WhoCrashed 7.10" C: -> Windows -> Minidumps uzantısının içindeki DMP uzantılı çökme loglarını analiz ediyor ve sana hatanın neyden kaynaklandığını söylüyor WhoCrashed 7.10 bunu dene eğer Minidumps içinde dosya var ise programı kurup "Analyze" kısmına tıklaman yeterli daha sonra Google çeviri ile halledersin programın analiz açıklamasını.

@atar1993 Dostum merhaba ben sorunun kaynağını buldum bir program aracılığı ile sorun "navagio.sys" çalışmasıymış bu da Pubg denilen oyunun bir dosyası, kullandığım program "WhoCrashed 7.10" C: -> Windows -> Minidumps uzantısının içindeki DMP uzantılı çökme loglarını analiz ediyor ve sana hatanın neyden kaynaklandığını söylüyor WhoCrashed 7.10 bunu dene eğer Minidumps içinde dosya var ise programı kurup "Analyze" kısmına tıklaman yeterli daha sonra Google çeviri ile halledersin programın analiz açıklamasını.

Son düzenleme:
PSU kablosunu değiştim, prizi değiştim sorun çözülmedi, sizin söylediğiniz çözüm yolundaki uygulama güvenilirse bir de onu deneyeyim yoksa tek çözümü PSU değişmek herhalde.

Aynı sorunu ben de yaşıyordum PSU değiştirmek en net çözüm olabilir. Ben öyle çözdüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı