RTX 4060 sistemde LoL oynarken FPS 165'e sabitleniyor

İşletim sistemi
Windows 10

sevdimsay

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
Gigabyte H610-M K
İşlemci
i5 12400F
League of Legends'ta kenarlıksız mod 165 FPS'de, tam ekran modu ise 108 FPS'de kilitleniyor.
Monitörüm 165 Hz.
V-Sync devre dışı.
G-Sync devre dışı.
Hem eski hem de yeni NVIDIA sürücülerini denedim.
Windows 10'un temiz kurulumunu yaptım.
NVIDIA Denetim Masası ayarları maksimum kare hızı için devre dışı.
Haziran ve temmuz Windows güncellemelerini kaldırdım ve en son güncellemeleri de denedim, ancak sorun çözülmedi.

dwm.exe veya Explorer.exe'yi kapatmak sorunu çözüyor ancak ikisi de kapatılmadan sorun devam ediyor. Forumları okuduğumda, dwm.exe'nin arka planda dikey senkronizasyon gerçekleştirdiğini iddia eden insanlar gördüm. Bunu nasıl düzeltebilirim? Daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bir çözüm sunabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
League of Legends'ta kenarlıksız mod 165 FPS'de, tam ekran modu ise 108 FPS'de kilitleniyor.
Monitörüm 165 Hz.
V-Sync devre dışı.
G-Sync devre dışı.
Hem eski hem de yeni NVIDIA sürücülerini denedim.
Windows 10'un temiz kurulumunu yaptım.
NVIDIA Denetim Masası ayarları maksimum kare hızı için devre dışı.
Haziran ve temmuz Windows güncellemelerini kaldırdım ve en son güncellemeleri de denedim, ancak sorun çözülmedi.

dwm.exe veya Explorer.exe'yi kapatmak sorunu çözüyor ancak ikisi de kapatılmadan sorun devam ediyor. Forumları okuduğumda, dwm.exe'nin arka planda dikey senkronizasyon gerçekleştirdiğini iddia eden insanlar gördüm. Bunu nasıl düzeltebilirim? Daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bir çözüm sunabilirseniz sevinirim.

Hocam bildiğim kadarıyla ekranın kaç Hz işe o kadar FPS aldığını gösterir benimki de 4060 ekranım 144Hz olduğu için maksimum 144 gösteriyor o ekrandan kaynaklı.

Nasıl yani anlamadım hocam göstermesiyle alakalı değil ki problem fpsin kendi kendine monitör hzine sabitlenmesi daha önceden böyle bir sorun yaşamamıştım ve bunun olması input laga yol açıyor demek istediğimi tam anlayamamışsınız galiba

Nasıl yani anlamadım hocam göstermesiyle alakalı değil ki problem FPS'in kendi kendine monitör hzine sabitlenmesi daha önceden böyle bir sorun yaşamamıştım ve bunun olması input laga yol açıyor demek istediğimi tam anlayamamışsınız galiba

Aynı sorunu bende yaşıyorum çözebildin mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı