RTX 4060 sistemde mavi ekran hatasının sebebi nedir?

• Konuyu başlatan dnbn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 191

dnbn

Centipat
Arkadaşlar selam, az önce oyun oynarken çok geçmeden mavi ekran yedim ardından sistem yeniden başladı. Sonra neyse ya deyip oyuna tekrardan girdim ve bu sefer birkaç dakika sonra oyun çöktü ardından tamam ya deyip tam burada konu açacakken 2. mavi ekranı yedim. Minidump dosyalarından hiç anlamam o yüzden bilen anlayan varsa cevaplarsa sevinirim. Bu arada bu sistemle yediğim ilk mavi ekranlar. dün https://www.technopat.net/sosyal/konu/hangi-ram-profili-daha-iyi.3632006/

Bu konuda dediğim şeyi yaptım (RAM'leri 3400 MHz CL18 değerine aldım, fakat 3600 MHz CL26 kullanırken böyle bir şey yaşamamıştım) ve yeni gelen ekran kartı sürücüsünü yükledim. He bir de yeni gelen Windows Update'yi yapmıştım yani dünden beri bu 3'ünü yaptım ve bugün mavi ekran yedim. Minidump dosyalarından anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sistem.
İşlemci: R5 5500.
GPU: RTX 4060.
Anakart: Gigabyte B450M K
RAM'ler: G.Skill 2x8GB (detay gerekirse veririm)

Minidump dosya linki: minidump.rar

Fikirlerinizi bekliyorum.

yok mu ya yardımcı olabilecek birisi

Son düzenleme:
Kanka
BIOS'ta RAM'i 3600 CL26'ya geri al. 2) DDU ile NVIDIA sürücüsünü sil + eski sürümü yükle. 3) son Windows Update'i kaldır. 4) Memtest86 ile RAM testi yap. 5) BIOS güncelle. Minidump'ta "nvlddmkm.sys" veya "ntoskrnl.exe" hatası çıkarsa RAM/GPU odaklı çöz.'

Eğer minidump dosyalarını paylaşırsan (Google Drive vb.) Teknik analiz yapabilirim.

Kanka
BIOS'ta RAM'i 3600 CL26'ya geri al. 2) DDU ile NVIDIA sürücüsünü sil + eski sürümü yükle. 3) son Windows Update'i kaldır. 4) Memtest86 ile RAM testi yap. 5) BIOS güncelle. Minidump'ta "nvlddmkm.sys" veya "ntoskrnl.exe" hatası çıkarsa RAM/GPU odaklı çöz.'

Eğer minidump dosyalarını paylaşırsan (Google Drive vb.) Teknik analiz yapabilirim.
2 tanesini koymuştum ama daha sonra test yaparken 2 kere daha yedim onlarida koyabilirim. Şuan ramleri 3600 mhz cl26 değerine alinca mavi ekran yemiyorum birde 3200 cl18 değerine alinca mavi ekran yemiyorum. İkisinden birini seçmem gerekiyor yani. GPU driverini bir önceki sürüme de çevirdim bu arada onu test etmedim ama edicem.

Windows update kısmına hiç girmedim dediğim gibi 3400 MHz cl18 değerine alınca sistem oyundayken mavi ekran veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı