RTX 4060 sistemde oyun oynarken kasadan ses geliyor

756517

Centipat
Arkadaşlar selam. BF 1 tarzı yüksek grafikli oyunlar oynarken ekran kartından veya CPU'dan sesler geliyor. Bilgisayarı Mayıs'ta aldım 4060 i5 12400F 32 GB RAM.
Korkuyorum kasayı bir açıyorum her yerden ses geliyor boil whine'ye benziyor tız bir ses ama korkuyorum bilgisayarı zorluyor muyum diye ayarları FPS sabitlemesini falan en düşüğe alıyorum. Ses çok aza düşüyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eh, BF1 ne kadar "yuksek" grafiklere sahip tartisilir. Zira 4 GB VRAM GTX serisi GPU ile de rahatca ultra grafiklerde akici bir sekilde oynarsiniz. Eger sesin sebebi coil whine ise endiselenmeyin, coil whine son derece normal bir seydir ve son derece zararsizdir. Islemciden ses geliyor demeniz garibime gitti dogrusu cunku su ana kadar islemciden coil whine sesi geliyor diye duymadim. Zaten olmasi da imkansiz cunku islemcilerde teorik olarak oyle ses cikarabilecek bir donanim bulunmuyor. Buyuk ihtimal islemci sogutucusundan geliyor. Eger "vnnnnn" veya "tssss" diye bir ses duyuyorsaniz bu muhtemelen coil whine falandir. Ekran karti, PSU ve fan gibi seylerde coil whine olmasi son derece normaldir. Hic bir zarari yoktur kisaca. Eger coil whine sesi cok siddetli ise buyuk ihtimal kasanizda birden fazla donanimda bu coil whine var demektir.

Lafi cok uzattim. Tiz bir ses ise evet muhtemelen coil whinedir. Bu da zararli degil sorun etmeyin. Kulakustu kulaklik takarak oynarsaniz bu sesin sizi rahatsiz edecegini dusunmuyorum. Bir de kasanin havalandirma yerleri size dogru donuk olmasin. Ses daha gurultulu hissettirir yoksa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı