RTX 4060 sistemde oyunlarda GPU kullanımı düşük

Daha fazla  
Öncelikle sistem özelliklerini belirtmek istiyorum.
ASUS Dual RTX 4060.
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B550 mk.
16 GB 3200 MHz.
650W +80
Oynadığım oyunlar ağır oyunlar değil. Dead by Daylight ve Fortnite gibi oyunlar oynuyorum düşük ayarlarda, fakat GPU kullanımı nedense ortalama %50 ya da daha altında oluyor. İşlemcide aynı şekilde işlemci ekran kartından daha da düşük oluyor sanırım. Bir problem olur mu FPS açısından yavaşlama vs. Bilgisayardan çok anlamıyorum sadece sizlere danışmak istedim. Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Genellikle oyunlarda ayar kıstıkça GPU kullanımı düşer. Sanırım Fortnite da böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle oyunlarda ayar kıstıkça gpu kullanımı düşer. Sanırım Fortnite da böyle.
Tam olarak bende o şekilde düşünüyordum. Low ayarlarda oynandığı için ekran kartından tam verim alınamıyor diye düşünürdüm. Örneğin ultraya çeksem belki de %80 ya da 90 olacak belki de 100 oyuna göre değişiyor.

Tam olarak bende o şekilde düşünüyordum. Low ayarlarda oynandığı için ekran kartından tam verim alınamıyor diye düşünürdüm. Örneğin ultraya çeksem belki de %80 ya da 90 olacak belki de 100 oyuna göre değişiyor.
Oyundaki mekana göre bile değişir. RDR2, Control gibi oyunlarda yüksek ayarlarda %90'dan aşağı düşmez kullanım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı