Çözüldü RTX 4060 sistemde RDR 2 10 FPS'e kadar düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

es4ttpl

Attopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
4060
İşlemci
i7
Bugüne kadar aynı ayarlarda 60, yeri geldiğinde 75 80 FPS aldığım RDR2 oyunu bir gün açtığımda 10'a kadar düşmüştü hiçbir şekilde sorunu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim. Laptop kullanıyorum 4060 ve i7 işlemcim var 16 GB RAM kullanıyorum. Ayarları hiç değiştirmeme rağmen bu duruma düşmesine hiç anlam veremedim.

Laptoplarda darboğaz yaşanma ihtimali çok düşüktür.

Şarjda kullanıyor musunuz?
Evet oyun oynarken hep sarjda kullanıyorum.

Sadece rdr2de mi oluyor onu söyle bi.
Deneyip size hemen dönüyorum days gone oyunun da denicem.

Sadece rdr2de mi oluyor onu söyle bi.
Days gone da denedim onda da 60 fps ve üstü alıyordum o da 15e kadar düşmüş. Yani genel bir problem.

Evet oyun oynarken hep sarjda kullanıyorum.

Deneyip size hemen dönüyorum days gone oyunun da denicem.

Days gone da denedim onda da 60 fps ve üstü alıyordum o da 15e kadar düşmüş. Yani genel bir problem.

Kullanım ve sıcaklık değerlerini atsana bi.

Bugüne kadar aynı ayarlarda 60, yeri geldiğinde 75 80 FPS aldığım RDR2 oyunu bir gün açtığımda 10'a kadar düşmüştü hiçbir şekilde sorunu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim. Laptop kullanıyorum 4060 ve i7 işlemcim var 16 GB RAM kullanıyorum. Ayarları hiç değiştirmeme rağmen bu duruma düşmesine hiç anlam veremedim.
Muhtemelen intel hd graphics'i seçiyor gpu olarak. Aygıt yöneticisinde inteli iptal edip, Nvidia yazılımınızı güncelleyin.

Sıcaklık değerleriniz nedir? Termal Throttling yaşıyor olabilirsiniz.
Bugüne kadar hep normaldi sıcaklık değerlerim RDR2 de 80nin üstüne çıktığını görmedim. Şuan içinde bir şey diyemiyorum çünkü oynayamıyorum. Boşta iken de ekran kartı 40ı geçmiyor işlemci ise max 45 de çalışıyor.

1695211638403.png

Görüntü bağdaştırıcısı olan Inteli iptal edin.

Son düzenleme:
Hemen deniyorum hocam.

Dediğinizi yaptım ama daha kötü oldu oyun daha geç açılıyor şuan hatta hala açılmadı sürücülerimde güncel.
Eski laptop'umda böyle bir sorun vardı ve böyle çözmüştüm. Ben sorununuzun donanımsal değil yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Belki DDU kullanmak işinize yarayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı