RTX 4060 sistemde Red Dead Redemption 2 beklenen FPS değerini vermiyor

İşletim sistemi
Windows 11

YusufB.

Hectopat
RAM
Hi-level 16GB DDR5 4800MHz CL40
SSD veya HDD modeli
TwinMOS 1TB Gen 3 3600-3250MB/s
Ekran kartı
Asus Dual RTX 4060 8GB OC
Anakart
Asus Prime A620M-E
İşlemci
AMD Ryzen 7 7700X
Selamlar, yeni sistem topladım ve 3DMark Time Spy Extreme testini uyguladım. Test sonuçları şu şekilde: Time Spy Extreme Score: 5310, Graphics score: 5168, CPU score: 6290. RDR2 tahmini oyun performansını da 1080p Ultra 120+ FPS olarak gösterdi ama oyuna girince bambaşka şeyler oluyor. Full Ultra ayarlarda oynuyorum ve gelişmiş ayarları açıp sistemi çok yoran bazı ayarlar dışında (çözünürlük ölçeği, yansıma MSAA vs.) Birçok ayarı ultraya çektim. Oyunda aldığım FPS değeri genellikle 40 FPS civarında, yer yer 35'lere düşebiliyor. Bazı sistemi çok yormayan ortamlarda 60'ın üstüne çıkabiliyor; maksimum 70'i görüyor. DLSS özelliği ise kalite modunda grafikleri bozmasının yanında FPS değerine hiç katkıda bulunmuyor.

Bu durum canımı sıktığı için BIOS ayarlarından işlemciyi boostladım ve MSI Afterburner'dan ekran kartı MHz değerini 10 MHz, Memory değerini 100 MHz arttırdım, yine pek bir şey değişmedi. Acaba sorun oyunda mı, yoksa benim sistemde ters giden bir şeyler mi var? Sürücülerim güncel. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, yeni sistem topladım ve 3DMark time spy Extreme testini uyguladım. Test sonuçları şu şekilde: Time spy Extreme score: 5310, Graphics score: 5168, CPU score: 6290. RDR2 tahmini oyun performansını da 1080p Ultra 120+ FPS olarak gösterdi ama oyuna girince bambaşka şeyler oluyor. Full Ultra ayarlarda oynuyorum ve gelişmiş ayarları açıp sistemi çok yoran bazı ayarlar dışında (çözünürlük ölçeği, yansıma MSAA vs.) Birçok ayarı ultraya çektim. Oyunda aldığım FPS değeri genellikle 40 FPS civarında, yer yer 35'lere düşebiliyor. Bazı sistemi çok yormayan ortamlarda 60'ın üstüne çıkabiliyor; maksimum 70'i görüyor. DLSS özelliği ise kalite modunda grafikleri bozmasının yanında FPS değerine hiç katkıda bulunmuyor.

Bu durum canımı sıktığı için BIOS ayarlarından işlemciyi boostladım ve MSI Afterburner'dan ekran kartı MHz değerini 10 MHz, Memory değerini 100 MHz arttırdım, yine pek bir şey değişmedi. Acaba sorun oyunda mı, yoksa benim sistemde ters giden bir şeyler mi var? Sürücülerim güncel. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Site yanlış bilgi vermiş olmalı ya da test DLSS performans modunda yapılmış olmalı. RTX 4060 mobil GPU kullanmaktayım doku Ultra geri kalan her şey yüksek DLSS kalite modunda 80-100 FPS arası görüyorum.

Site yanlış bilgi vermiş olmalı ya da test DLSS performans modunda yapılmış olmalı. RTX 4060 mobil GPU kullanmaktayım doku Ultra geri kalan her şey yüksek DLSS kalite modunda 80-100 FPS arası görü3dmar.

Site yanlış bilgi vermiş olmalı ya da test DLSS performans modunda yapılmış olmalı. RTX 4060 mobil GPU kullanmaktayım doku Ultra geri kalan her şey yüksek DLSS kalite modunda 80-100 FPS arası görüyorum.

3DMark pek yanlış bilgi verecek bir uygulama değil ama senin dediğin ayarları yaptığım zaman bende o FPS değerlerini alıyorum bende gelişmiş ayarlar dahil her şey Ultra, sorum bu sisteme göre bu değerler normal mi veya oyunun optimizasyonu mu bu kadar yoksa bende ters giden bir şey mi var? Bir de DLSS kalite modunu geçtim verim modunda bile 3,5 FPS katkı sağlıyor sağlamıyor ayrıca grafikleri gözle görülür bir şekilde bozuyor buna anlam veremedim, DLSS bir işe yaramayacaksa niye bu ekran kartına para verdim gider AMD'nin aynı fiyattan 16 GB VRAM modellerini alırdım daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı