Oyun oynarken oluyorsa yük altındayken olduğunu işaret ediyor gibi.
Sıcaklık değerlerinizi kontrol ettiniz mi oyun oynarken.
İşlemciniz, ekran kartınız kaç dereceleri görüyor?
Benzer sorunu yakın zamanda yaşadım.
Siyah ekran alıyordum ama PC kitlenmiyordu sesler geliyordu arkadan. Çok şey denedim çözemedim yeni ekran kartı aldım ben.
Benim daha önce denediğim ve yabancı forumlardan okuduğum kimi kişilerin sorunlarını çözen deneyebileceğiniz aklıma gelen şeylerin genel bir listesini vereyim hocam madde madde yapın test edin.
1- Driver güncelleme. Veya eski drivera dönerek test etme.
Driverlar iletişimi sağladığı için bozulan bir driver varsa saçmalatıyor olabilir sistemi.
2- BIOS güncelleme veya eski BIOS sürümüne dönerek test etme. Kullandığınız BIOS stabil olmayabilir.
3- BIOS'a reset atıp tüm ayarları sıfırlamak.
Herhangi bir overclock olmadan test etmek RAM OC dahil reset. ClearCmos
4- Cleanstartup yapabilirsiniz. MSConfig'den hizmetler kısmından Microsoft hizmetlerini gizleyi tikledikten sonra geri kalan tüm hizmetleri kapatarak test etmek. (muhtemel çakışma yaratan arka planda çalışan bir şey varsa onu elemek için) İşe yaramazsa aynı yerden geri açabilirsiniz hizmetleri yoksa bazı programlarınız düzgün çalışmayabilir.
5- Isı sorunları ( yük alında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip etmeniz gerekiyorsa macun ve termal padleri yenileyip test etmeniz)
6- Windows+R ye basıp "CMD" ekranını açıp aşağıdaki komutları tek tek girerek sistem dosyalarını vs bir taratmak sorun varsa gidermek.
SFC /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
7- DP (ekran kartına giren) kablonuzu yenilemek veya doğru takıldığına emin olmak temassızlık olabilir. 2 monitör varsa 1 monitörle test etmek.
8- PSU test etmek (varsa bir arkadaştan PSU alıp onunla test etmek)
PSU'nuz yeni de olsa sorunlu olabilir. Ekran kartınıza giren 6-8pinli elektrik kablosunu çıkarıp yerine aynısından başka takmak genelde Power'ların üzerinde 2 tane oluyor bitanesi boştadır. Boştakini takıp deneyin ve tam oturduğuna emin olun. İşe yaramazsa arkadaş Power'ını deneyin.
9- Ekran kartını undervolt yapmak. Daha az güç vererek denemek.
Alt+Z ye basıp NVIDIA ayarlarında Max gücü aşağı çekmek. %60'a çekip test etmek. Ekran kartına binen yükü azaltıp bakmak.
10- İşlemcinizin dahili ekran kartı varsa iptal etmek.
Integrated Graphics olarak geçer BIOS'tan disable etmeniz lazım.
Bazen çakışmalara yol açıyor.
11- Faststartup'ı kapatmak. Bazı anakartlarda BIOS'tan kapanıyor bazılarında Windows güç ayarlarından kaldırılıyor. Bazı sorunlara yol açabiliyor faststart.
12- Anakart sürücülerini tekrar kurmak. Amd'nin sitesinden güncel chipset driverlarını tekrar kurun.