Oyunda işlemci %100 mü kullanilacakti? Gayet normal %30 ve 79-80 derece eğer stok fansa.Iyi ki değerlerini paylaşmışsın bu değerler hiç normal değil cpu %30 kulanılıyor 78 derece, stres teslerinde 88 89 derece normal ama oyundaki derecesi pek normal değil %30 kulanımda. Saha iyi bir soğutma kulanman gerek dostum, sıvı soğutma ya da kule tipi bir soğutucu, termal macunu da kaliteli alman gerek.
Ya kardeşim okuma yazma yok mu sende ? %30 kulanmsına laf mı ettim ? %30 kulanırken 80 derece olmasına laf ettim, ben de 5500 var %100 de max 73 derece görüyor sıcı soğutma destegiyle, srkadaşın değerler iyi değil bundan bahsediyorum ne boş yapıyorsun. Asıl siz cahilce konuşmayın.Oyunda işlemci %100 mü kullanilacakti? Gayet normal %30 ve 79-80 derece eğer stok fansa.
Hatta stok fanla stres testinde 88-89 dereceler iyi bile denebilir 5600X ile.
Yanlış bilgi saçmayı azaltsanız iyi olur.
Dostum bana yanlış bilgi saçmalığı diyorsun yaOyunda işlemci %100 mü kullanilacakti? Gayet normal %30 ve 79-80 derece eğer stok fansa.
Hatta stok fanla stres testinde 88-89 dereceler iyi bile denebilir 5600X ile.
Yanlış bilgi saçmayı azaltsanız iyi olur.
5500 ile 5600X karsilastirmak hele de sizde sivi sogutma varken hiç mantıklı değil.Ya kardeşim okuma yazma yok mu sende ? %30 kulanmsına laf mı ettim ? %30 kulanırken 80 derece olmasına laf ettim, ben de 5500 var %100 de max 73 derece görüyor sıcı soğutma destegiyle, srkadaşın değerler iyi değil bundan bahsediyorum ne boş yapıyorsun. Asıl siz cahilce konuşmayın.
2 yıl önceki test. Soğutma için ne kullanıldığı belirsiz. Bu video hiçbir şeyi kanıtlamaz.Ya kardeşim okuma yazma yok mu sende ? %30 kulanmsına laf mı ettim ? %30 kulanırken 80 derece olmasına laf ettim, ben de 5500 var %100 de max 73 derece görüyor sıcı soğutma destegiyle, srkadaşın değerler iyi değil bundan bahsediyorum ne boş yapıyorsun. Asıl siz cahilce konuşmayın.
Dostum bana yanlış bilgi saçmalığı diyorsun ya
Buyur kardeşim %30 kulanım 55 derece, değer normal değil.
Haklısınız ozür dilerim fakat sizin de tavrınızı düzeltmeniz gerek, sizde saçmalama artı gülen emoji atmanınız gıcığıma gitti. Sizden de aynı nezaketi bekliyorum.5500 ile 5600X karsilastirmak hele de sizde sivi sogutma varken hiç mantıklı değil.
Ayrıca illa %100 kullanilirken 80 olacak diye bir şey yok.
%30 kullanilirken de 80 olmasi gayet normal.
Bilgi eksiğiniz var. Eksikleri tamamlarsaniz güzelce tartışabiliriz. Diğer konudaki tavrınızı da düzeltmediğiniz sürece böyle konusacagim. Kolay gelsin...
2 yıl önceki test. Soğutma için ne kullanıldığı belirsiz. Bu video hiçbir şeyi kanıtlamaz.
Benim sorunum güncel bir test olup olmamasindan cok o değerlerin ne ile elde edildiği.Haklısınız ozür dilerim fakat sizin de tavrınızı düzeltmeniz gerek, sizde saçmalama artı gülen emoji atmanınız gıcığıma gitti. Sizden de aynı nezaketi bekliyorum.
Buyrun daha güncel bir test, nerdeyse çoğu teste benzer değerler mevcut, hava soğutma ile sıvı soğutmayı kıyaslamak çok soğru değil fakat aralarınsa inanılmaz bir fark yok çünkü elimdeki sıvı soğutma 120 lik. Stock sogutucu var değerleri yakın. 5500 le 5600x ile kıyaslamak elbet saçma fakat %30 kulanimda 80 derece olan bir işlemci %100 kulanımda kaç derece olur ? (Olmaz cünkü kendini sınırlar bu yüzden de perfonans düşer. 5500 de mesela %100 kulanımda kendini sınırlanmadan devam eder sabit. Yani 5600x in bu durumu sağlıklı değil. Stres testinde ki veriler tam paylaşılmamış %100 kulanımda teste ne kadar devam edilmis bu önemli bir not belli bir sıcaklığın üzerinde zaten işlemci kulanınımını azaltıyor. 5500 le overclok atıp (4.7 ghz e çıkarmıştım yine bu değerleri elde edemedim, 5600x arkadaşımda var o kula tipi kulanıyor onun değerleri 60 derece ortalama oyunlarda)
Doğrudur söylediğiniz şeyler etkisi yüksektir fakat ortada normal bir durum yok :/ %30 kulanımda 30 dereceyse %100 kulanımda %100 derece olur mantığı aşağı yukarı bir değer verir ben bunu kast ediyorum ki ortada normal bie durum yok. Bak dostum %30 kulanımda 78 derece normal değil.Benim sorunum güncel bir test olup olmamasindan cok o değerlerin ne ile elde edildiği.
Soğutucu tipi/modeli, kasa modeli (hava akışı), oda koşulları, kullanilan termal macun gibi bir sürü etken var bu sıcaklıkta. Bunlari bilmeden kesin bir şey söyleyemeyiz.
Ayrica, örneğin %30 kullanimda 30 dereceyse %100 kullanimda 100 derecede olur gibi bir mantik kuramayiz.
Doğrudur söylediğiniz şeyler etkisi yüksektir fakat ortada normal bir durum yok :/ %30 kulanımda 30 dereceyse %100 kulanımda %100 derece olur mantığı aşağı yukarı bir değer verir ben bunu kast ediyorum ki ortada normal bie durum yok. Bak dostum %30 kulanımda 78 derece normal değil.
Istediğin kadar araştır bu değerler hiç normal değil, stock sogutuycla yapılan testler % 80 - %100 kulanımda 85-89 derecelerde işlemci oyunlar da veya stres testlerinde. %30 kullanayım 78 derece normal bir değer değil şu an sen arkadaşın vebaline giriyorsun. Işlemcisi hasır alabilir senin yanlış bilgilendirmeden, böyle yok şu böyle yok şu söyle deme git kanıt köster stock sogutucuda şu oyunda şu kullanayım normal göster videosunu de özür diliyim sen de % 30 kullanayım 78 dderece hiç normal bir değer değil.
%30 kulanım normal bir değer değil dostum, şu arkadaşın dediğine bakma bu konularda bilgisiz. Bi iletisime geçmeni öneririm. Ben de incehesaptan almıştım bana sıvı sogtucumu yanlış monte edip göndermişlerdiDostumun ikinizi de anlıyorum çok teşekkür ederim. Lakin benim anlamadığım bu durum gerçekten anormal mi değil mi arafta kaldım. Ürün daha yeni olduğu için İncehesap ile iletişime geçmem gerekiyor mu? Yoksa öyle ağır bir problem yoksa ve ileride daha düzgün bir soğutucu alırsam düzelir mi?. İkinizin de yardım etmeye çalıştığını anlıyorum ve teşekkür ediyorum.
%30 kullanayım normal bir değer değil dostum, şu arkadaşın dediğine bakma bu konularda bilgisiz. Bir iletisime geçmeni öneririm. Ben de İncehesap'tan almıştım bana sıvı sogtucumu yanlış monte edip göndermişlerdi
ILetişime geçtim, sorunumdan bahsettim geri göndermemi istediler, ben de sorunu benim haledebileceğimden bahsettim teknisyenlikle ugrasıyorum. Kendileri de özür mabında bana hedoye puanı gönderdiler onlada ssd almıştım.Sonra ne oldu dostum. İncehesaba ne diye yazmam gerekiyor.
Merhaba üründen çok memnunum fakat bazı oyunlarda %30 kullanım olmasına karşın 78 dereceleri görüyor işlemcim acaba bir problem mi var?