Haklısınız ozür dilerim fakat sizin de tavrınızı düzeltmeniz gerek, sizde saçmalama artı gülen emoji atmanınız gıcığıma gitti. Sizden de aynı nezaketi bekliyorum.
Buyrun daha güncel bir test, nerdeyse çoğu teste benzer değerler mevcut, hava soğutma ile sıvı soğutmayı kıyaslamak çok soğru değil fakat aralarınsa inanılmaz bir fark yok çünkü elimdeki sıvı soğutma 120 lik. Stock sogutucu var değerleri yakın. 5500 le 5600x ile kıyaslamak elbet saçma fakat %30 kulanimda 80 derece olan bir işlemci %100 kulanımda kaç derece olur ? (Olmaz cünkü kendini sınırlar bu yüzden de perfonans düşer. 5500 de mesela %100 kulanımda kendini sınırlanmadan devam eder sabit. Yani 5600x in bu durumu sağlıklı değil. Stres testinde ki veriler tam paylaşılmamış %100 kulanımda teste ne kadar devam edilmis bu önemli bir not belli bir sıcaklığın üzerinde zaten işlemci kulanınımını azaltıyor. 5500 le overclok atıp (4.7 ghz e çıkarmıştım yine bu değerleri elde edemedim, 5600x arkadaşımda var o kula tipi kulanıyor onun değerleri 60 derece ortalama oyunlarda)