RTX 4060 sistemile yayın yapmak için tavsiyeler

genjutsu69

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Twitch'ya da Kick'te yayın yapmak istiyorum, sistemim şu.
16 GB RAM DDR4.
RTX 4060 8 GB OC.
Ryzen 7 5700.

Upload hızım ise 11 bana tavsiye verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Twitch'ya da Kick'te yayın yapmak istiyorum, sistemim şu.
16 GB RAM DDR4.
RTX 4060 8 GB OC.
Ryzen 7 5700.

Upload hızım ise 11 bana tavsiye verebilir misiniz?

Streamlabs OBS veya normal OBS'i indirin. Ardından çıkış ayarlarırna gelip yukarıdan standart yerine gelişmiş seçeneğini seçin. Kodlayıcı NVENC H246 New'i seçin. Bitrate hızını 8000 yapın. Ön tanımlı seçeneğini "yavaş (iyi kalite)" seçin. Sol taraftaki video sekmesinden "giriş (tuval) çözünürlüğü" ayarını monitörünüzün çözünürlüğüne ayarların. Alttaki "çıkış" çözünürlüğünüde yine aynı şekilde veya 1920x1080 şeklinde ayarlayın. FPS oranını da 60FPS yapın.

Streamlabs OBS veya normal OBS'i indirin. Ardından çıkış ayarlarırna gelip yukarıdan standart yerine gelişmiş seçeneğini seçin. Kodlayıcı NVENC H246 New'i seçin. Bitrate hızını 8000 yapın. Ön tanımlı seçeneğini "yavaş (iyi kalite)" seçin. Sol taraftaki video sekmesinden "giriş (tuval) çözünürlüğü" ayarını monitörünüzün çözünürlüğüne ayarların. Alttaki "çıkış" çözünürlüğünüde yine aynı şekilde veya 1920x1080 şeklinde ayarlayın. FPS oranını da 60FPS yapın.

5500 bitrate yaptığımda Valorant'a nadiren ping giriyordu 8000 yapmak iyi olur mu?

5500 bitrate yaptığımda Valorant'a nadiren ping giriyordu 8000 yapmak iyi olur mu?

Normalde 1080P60 için 8000 bitrate vermek lazım kalan 3 Mbps'lik internet oyun ve iletişim için yeterli olur ping yapmaz fakat siz 11Mbps internet ile 5Mbps yayına vermenize rağmen ping yiyorsunuz. İnternetinizde sıkıntı olabilir sebebini bilemiyorum, en mantıklısı deneme yanılma yapın. 3000BITRateden başlayın 10.000'e kadar ilerleyin test amaçlı. Kalitenin ve oyun ping durumunun en ideal olduğu seviyede bırakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı