RTX 4060 Ti 16 GB vs 8 GB

divalk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakında hazır sistem alacağım ve en düşük 4060 Ti almak istiyorum fakat 16 GB ile 8 GB arasında pek de bir FPS farkı yok. Bu iki kart arasında ki farkı bana sade bir şekilde anlatır mısınız, hangisini tercih etmem daha doğru olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki 16 GB daha iyi ama 16 GB ı akıcı bir şekilde işleyecek güç yok 4060 Ti da. Çok da gerekli değil yani. Bazı VRAM sömüren oyunlar var onlarda drop yaşayabilirsin Ultra grafiklerde.

Arkadaşlar yakında hazır sistem alacağım ve en düşük 4060 Ti almak istiyorum fakat 16 GB ile 8 GB arasında pek de bir FPS farkı yok. Bu iki kart arasında ki farkı bana sade bir şekilde anlatır mısınız, hangisini tercih etmem daha doğru olur?

Hocam bende 4060 Ti 8 GB var Ultra ayarlarda bile Cyberpunk'ta olsun RDR2 de olsun 5, 6 GB VRAM kullanımı var bu Call of Duty yeni oyunlarındada geçerli ama ileriye dönük bakacak olursan 16 GB alırsın 2,3 yıl götürür.

4060 Ti 4K kartı değil 2K içinde geçerli işte kas gücü 16 GB için gereksiz tamamen pazarlama. 1080p ve 2K için 8 GB yeter yani 5 FPS fark olur herhalde. Fiyat farkı az olsa 16 GB alınır ama az da değil.

Hocam AMD tarafında RX 7700 XT, 7800 XT kartlarına yönelin çünkü 4060 ti 16gb yer kaplayacak çözünürlükte kalitede bir şeyi kaldıramaz. Boş yere vram için para vermiş olmayın.

Tabii ki 16 GB daha iyi ama 16 GB ı akıcı bir şekilde işleyecek güç yok 4060 Ti da. Çok da gerekli değil yani. Bazı VRAM sömüren oyunlar var onlarda drop yaşayabilirsin Ultra grafiklerde.
Hocam Cyberpunk 1080p en yüksek ayarlarda 9-10GB Vram kaplıyor yalnız.

Mesela Forza Horizon 5'i o kadar para verdim deyip 1080p ultrada oynayacaksan 8 GB'lık sürümde arada takılma ve yetersiz bellek hatası alırsın, 16 GB'da almazsın. Ya da 10-20 FPS feda edip bellek geri çekilmesi açıp devam edersın sıkıntısızca. NFS Heat, FH5 şu an benim gördüğüm kadarıyla 8 GB bellek ile ultrada oynanamıyor. O kadar güçlü GPU ile Ultra değil de yüksekteya da ortada oynamakta ne bileyim... hiç boşuna 8gb yeter demeyin,

Valla hocam 1080p çözünürlükten devam edeceğim ama dediğim gibi kararsız kaldım öte yandan önümüzde gta vı var çıkar çıkmaz almayı da düşünüyorum yani diyeceğim o ki ileriye dönük olacak birazda o yüzden kararsızım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı