NVIDIA kartlar daha stabil. Render performansları daha iyi AV1 desteği mevcut. AMD kartlarda ne var, a evet WattMan hatası gibi hatalar var.amd´nin yapmış olduğu en iyi şey FSR3.1 ve fg. Gerisi çöp.
O zaman şunu mu almak mı daha mantıklı.
Yoksa aynı özellikler işlemci 7500F 4060 Ti olanı 1K daha ucuz.GAMING-7700XT / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
GAMING-7700XT oyuncu bilgisayarı RX 7700 XT ekran kartı ile güçlendirilmiştir.www.gaming.gen.tr
AFMF kullanırım o zaman DLSS'ten çok aşağı kalır bir yanı var mı?
7700XT oyun için yeterli ancak 4060 ti´ın 16gb´lık versiyonu var ise bu fiyatlarda onu almanızı öneririm.
Dostum uzun yıllar AMD kullandım hatta 2 hafta önceye kadar RX6800 vardı, şunu çok net söyleyebilirim ki AMD Freesync dışında hiç bir zaman adam akıllı, stabil, sorunsuz bir teknoloji sunamadı. Nvidia nın sunduklarının karşılığı AMD de ''sadece var'' olduğu için var zannetmeyin bu çok büyük bir yanılgı ve nedense herkes bu saçmalığın peşinden gidiyor.1 render performansı genel kullanıcı için hiçbir anlam ifade etmiyor.
2 AV1 desteği zaten RX 7000 serisinde de mevcut. Herhalde AMD kartları hakkında bilginiz yok?
3 en yeni kartlarında stabilite konusunda AMD ile NVIDIA arasında neredeyse fark yok denebilir, hatta benim için eski 3060'ıma kıyasla çok daha stabil çalışıyor 7800XT.
7700XT'nin dengi 4070, 4060 Ti onun çok daha gerisinde 1K farka kesinlikle değer, normalde kartlar arasindaki fark 3K zaten.
AFMF1 o kadar iyi sayılmazdı ama AFMF 2 cidden şaşırtıcı derecede bir geliştirme yaptı AFMF1'in üstüne, driver level bir Frame Generation olmasına rağmen bu sefer cidden ağır bir hissiyat farkı var AFMF 2'de ve ona rağmen hala beta sürümünde, tam bitirdiklerindeki hali büyük ihtimalle daha bile iyi olacak, eski kartım 3060 ile DLSS çok kullanırdım ama bu AFMF 2 benim gözümde çok daha üstün her oyun ile kullanılabilme gibi bir özelliği olduğundan, hatta NVIDIA kartlarının en düşük kısmının AFMF 2 ile rekabet eden bir driver level Frame Gen teknolojilerinin olmaması olduğunu düşünüyorum.
4060 Ti 16 GB'nin ana amacı Blender gibi yüksek VRAM gerektirecek iş programlarında yüksek VRAM'li ucuz bir alternatif sunmak, bir oyun kartı olarak kötü F/P açısından, oyun performansı olarak 8 GB 4060 Ti'dan farksız, ve kart zaten 2K-4K kartı olmadığından 16 GB'den çoğunlukla faydalanamaz birkaç istisna dışında.
Dostum uzun yıllar AMD kullandım hatta 2 hafta önceye kadar RX6800 vardı, şunu çok net söyleyebilirim ki AMD FreeSync dışında hiçbir zaman adamakıllı, stabil, sorunsuz bir teknoloji sunamadı. NVIDIA'nın sunduklarının karşılığı AMD de "sadece var" olduğu için var zannetmeyin bu çok büyük bir yanılgı ve nedense herkes bu saçmalığın peşinden gidiyor.
DLSS rakibi (sözde) FSR var mı? Var ama DLSS'in sunduğu performans, görsel kalite ve stabiliteyi asla sunamıyor ama lafta var mı var yersen.
RTX var mı? Var ama performansı bir kenara bırakıyorum çünkü RTX açınca AMD kartlar 2 segment aşağı iniyor, görsel kalite olarak da NVIDIA'nın sunduğu RTX daha iyi bu konuda bile AMD geride.
Şimdi sırada AFMF 2 saçmalığı başladı. Bizzat test ettim, deneyimledim leş bir teknoloji hiçbir halta yaramıyor. Kuru kuruya övmeyin güzel kardeşim gerçekten sırf AMD kullanıyorsunuz diye saçma sapan her şeyi göklere çıkarıp olmadığı pozisyonlara sokuyorsunuz. AFMF 2 sadece FPS fetişi olanlar için FPS'i yüksek gösteriyor ama zerre kadar akıcılık sağlayamıyor, sahte FPS ile akıcılık sunamadıktan sonra bu teknolojinin ne anlamı var?
Bak burada adam çok güzel açıklıyor 2.40'ı aç. Sözde 120-130 FPS ama adam diyor ki "sözde FPS artsa da bu akıcılığı sunamıyor, 120FPS gibi hissettirmiyor" eldem ring de deniyor ve gölgelerde ki sorunlardan, oyunda sanki Motion blur gibi efekt olduğundan bahsediyor yani özetle sağlıklı çalışmıyor teknoloji, ileride de pek sağlıklı çalışmayacak çünkü sürücü seviyesi ile anca bu kadar.
Çok daha iyi görsel kalite sunan, donanımsal, daha stabil ve sorunsuz çalışan teknolojilerle sırf laf olsun diye, bizde de var işte desinler diye yapılan teknolojileri bir tutup kart kıyasına girmeyin. İki firmada da benzer teknolojiler yok, benzer demek adamların 10+ yıldır yaptığı arge ye hakaret.
Gerçekten kafam karışık ama sana güvendim tercihim 7700 olacakBen 4 yıl 3060, ondan önce 2 ay 570, ondan da önce 3 yıl 1060 kullandım. DLSS fazla abartılıyor. FSR 3.1 iyi entegre edilmişse, DLSS 3'e yaklaşan bir teknoloji, monitörün dibine girip farkları aramazsan fark etmeyeceğin kadar küçük farklar var. DLSS hala kalite olarak biraz daha iyi, ama bu, 4070 seviyesinden 3060 TI-3070 arası seviyesindeki bir karta düşmek için bir bahane falan değil.
RTX'in gerçekten önem kazandığı seviye 3080/4070 ve üstü kartlar. 3060/4060/4060 Ti gibi kartlarda Ray Tracing açıldığında FPS yarıya iniyor, bu yüzden gerçek bir avantaj değil. Üstelik 7700 XT ile 4060 Ti arasındaki büyük kasa gücü farkı nedeniyle 7700 XT Ray Tracing'de bile 4060 Ti'ı yakalayabiliyor. Aynı durum 4070 ve 7900 GRE kartları arasında da geçerli.
AFMF 2, 6000 serisi kartlarda 7000 serisine kıyasla şu anda o kadar iyi çalışmıyor, bu da özelliğin hala beta sürümünde olmasının nedenlerinden biri. Araştırma yapmadan ve hiçbir şey bilmeden "kuru kuruya övmeyin" gibi iddialarda bulunmayın, attığınız Video'yu kendiniz biraz daha inceleseniz zaten görebileceğiniz bir yorum da bu:
Eki Görüntüle 2315693
6000 serisi ile AFMF 2'yi düzgün kullanamamış, fakat 7000 serisinde gayet iyi çalıştırmış olan bir sürü kişi var var. Hatta bu forumda bile aynı sorunu 6000 serisinde yaşamış olup 7000 serisinde yaşamayanlar var. Bu artık yaygın bir bilgi bile denebilir, ki özelliğin beta sürümünde olmasının sebeplerinden biri de büyük ihtimalle budur budur.
İlla AMD alacam diyorsan 18 e 7700XT almak varken 19 a 7800XT al neden illa 7700XT? tabi şöyle bir olay da var 19 a 7800XT almak yerine 2 daha koyup 21 e RTX4070 almak daha mantıklı. Ne yaparsan yap ama 18 e 7700XT alma.Gerçekten kafam karışık ama sana güvendim tercihim 7700 olacak
İlla AMD alacağım diyorsan 18'e 7700XT almak varken 19'a 7800XT al neden illa 7700XT? Tabii şöyle bir olay da var 19'a 7800XT almak yerine 2 daha koyup 21'e RTX4070 almak daha mantıklı. Ne yaparsan yap ama 18'e 7700XT alma.